Tohtoročné závody F1 vo Veľkej Británii sú v ohrození

NETKY.SK • 11 Máj 2020, 15:56 • 2 min
Tohtoročné závody F1 vo Veľkej Británii sú v ohrození

Zatiaľ čo júlový úvod sezóny majstrovského seriálu formuly 1 v Rakúsku by nemal byť ohrozený, neplatí to o ďalších dvoch podujatiach v Anglicku. Po úvodných dvoch pretekoch na Spielbergu (5. a 12. 7.) sa kráľovná motoršportu presunie do Silverstonu, kde by sa mali uskutočniť ďalšie dve veľké ceny v dňoch 19. a 26. júla. A práve tu je možný problém.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nové opatrenia britskej vlády 

Britský premiér Boris Johnson vydal nariadenie, podľa ktorého všetci cestujúci musia po príchode na Britské ostrovy absolvovať povinnú dvojtýždňovú karanténu. To všetko v rámci opatrení na potlačenie nového koronavírusu.

 

img

 

Podľa F1 tu je cesta 

Ambícia na pokračovanie sezóny F1 v Anglicku sa tým otriasa v základoch. Predstavitelia formuly 1 už rokujú s vládou o tom, aby povolila výnimku pre organizáciu celých pretekov. "Karanténe sa dá vyhnúť prostredníctvom intenzívnych testov na koronavírus, ktorými musia prejsť jazdci a zamestnanci všetkých tímov," tvrdí vedenie formuly 1.

 

Vyjadrenie jedného zo šéfov tímov 
Šéf tímu AlphaTauri (bývalé Toro Rosso) Franz Tost si je takmer istý, že začiatkom júla sa bude pretekať v Rakúsku na Red Bull Ringu. Ďalej sa zatiaľ nepozerá. Jeho pretekárky tím sa pripravuje na novú sezónu aj s náhradnou posádkou, to ak by sa niekto z riadne preferovanej dvojice jazdcov Pierre Gasly - Daniil Kvjat nakazil. "Stavím sa o fľašu vína, že budeme súťažiť v Spelbergu," uviedol 64-ročný Tirolčan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa F1Head (@f1head),

 

AlphaTauri je pripravené na všetko 
Na otázku, čo urobí v prípade, ak sa niekto z jeho tímu nakazí koronavírusom,odpovedal: "Tam niet čo diskutovať. Taký človek pôjde do nemocnice alebo domácej karantény. Bude to závisieť od závažnosti prípadu. Pripravujeme sa aj na to, že celý tím bude musieť ísť do karantény. V takom prípade budeme pracovať s alternatívou záložného tímu."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1),

 

Sezóna 2020 predbežne do decembra 
Formula 1 plánuje sezónu s 15 až 18 pretekmi od júla do decembra. Presný kalendár oznámia v priebehu niekoľkých týždňov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies