Juhokórejská armáda strieľala na objekt letiaci zo Severnej Kórey, mohlo ísť o dron

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 12:37 • 2 min
Juhokórejská armáda strieľala na objekt letiaci zo Severnej Kórey, mohlo ísť o dron

SOUL - Juhokórejská armáda vystrelila dnes varované výstrely na "neidentifikovaný objekt" letiaci zo Severnej Kórey cez spoločnú ostro stráženú hranicu oboch krajín. Podľa miestnych médií mohlo ísť o severokórejský dron.

slovakia

left justify in out

Juhokórejský zbor náčelníkov štábov oznámil, že armáda posilnila letecký dohľad a odvysielala do Severnej Kórey varovanie v reakcii na letiaci objekt. K incidentu došlo popoludní miestneho času v západnej časti hranice.

 

Juhokórejská tlačová agentúra Jonhap uviedla, že juhokórejské sily odpálili do vzduchu smerom k Severnej Kórei približne 90 guľometných výstrelov.

 

Oba kórejské štáty od seba delí najmilitarizovanejšia hranica sveta, na ktorej dôjde príležitostne k prestrelkám. Situácia na Kórejskom polostrove je napätá po sérii raketových i jadrových skúšok KĽDR z uplynulých dvoch rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies