Úrady práce poskytli dotáciu na obed viac ako 444 000 deťom

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 12:30 • 2 min
Úrady práce poskytli dotáciu na obed viac ako 444 000 deťom

BRATISLAVA - Okruh detí, ktoré majú nárok na dotáciu na stravu v školských a predškolských zariadeniach sa od mája rozšíril. V máji poskytli úrady práce dotáciu na stravu 444.034 deťom. V piatok o tom informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

slovakia

left justify in out

Úrady práce poskytovali pred májom tohto roka dotáciu na stravu v predškolských a školských zariadeniach najmä deťom z rodín, ktoré sa ocitli v zložitých sociálnych podmienkach. Novou právnou úpravou zákona o dotáciách sa však od mája rozšíril okruh detí, ktoré majú na dotáciu nárok. Záujem o dotáciu rodičia potvrdzovali prostredníctvom návratky k poskytnutiu dotácie. Od mája majú občania nárok aj na jednorazovú inflačnú dotáciu vo výške 100 eur, požiadalo o ňu 3500 ľudí. Ide o tretí balík inflačnej pomoci.

 

"Najviac žiadostí o inflačnú pomoc podali ľudia v okrese Rimavská Sobota, v Košiciach a v Bratislave. Úrady práce sú pripravené poskytnúť inflačnú dotáciu ešte viac ako 40.000 ľuďom. Je však dôležité, aby si občania podali na úrad práce žiadosť do konca júla," uviedol generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer. V apríli klesol počet poberateľov pomoci v hmotnej núdzi, medzimesačne o 230 osôb, medziročne o 9585 osôb.

 

Celkovo z pomoci v hmotnej núdzi aktuálne žije podľa výskumného pracovníka Inštitútu pre výskum práce a rodiny Rastislava Bednárika 143.163 obyvateľov Slovenska. "Mojím cieľom je, aby súčasťou poskytovanej materiálnej pomoci v ďalšom programovom období boli aj ďalšie veci, ako je napríklad oblečenie, pretože je to významná pomoc pre rodiny v núdzi či ľudí bez domova," povedala ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona