Jubilejný 20-ty ročník Prešporského bálu bol plný prekvapení!

NETKY.SK • 6 Február 2024, 09:45 • 2 min
Jubilejný 20-ty ročník Prešporského bálu bol plný prekvapení!

Prešporský bál sa po štyroch rokoch vrátil na scénu bratislavského spoločenského a kultúrneho života. Bál, ktorý spája tradície, kultúru a noblesu, ožil cez víkend v historickej budove Slovenskej filharmónie - bratislavskej Redute. Pre návštevníkov jubilejného 20-teho ročníka pripravili organizátori množstvo prekvapení! Bálovú noc si užil spevák Pavol Hammel s manželkou, kandidát na prezidenta Ivan Korčok s manželkou, bratislavský župan Juraj Droba s manželkou, Oliver Andrássy so ženou či Juraj Sagan s priateľkou.

slovakia

left justify in out

Slávnostný večer otvorilo dielo Štyri ročné obdobia Antonia Vivaldiho v podaní Slovenského komorného orchestra pod vedením Ewalda Danela. Moderátorka večera pozvala k sebe generálneho riaditeľa Slovenskej filharmónie Mariána Turnera a hlavného organizátora a producenta Vlada Vondráka.

Nie je čas strácať čas. A preto prežite peknú bálovú noc a lúčme sa plní nezabudnuteľných zážitkov,” zaželal všetkým hlavný organizátor Bálu Vlado Vondrák.

 

S Prešporským bálom sa týmto oficiálne po rokoch do bratislavskej Reduty opäť vrátila tradícia fašiangových bálov. A v podaní Big Bandu Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, ku ktorému sa neskôr pridali aj sólistky zaznel prvý valčík Na krásnom modrom Dunaji. Noc prekvapení začal hneď na úvod otvorením výnimočnej tretej scény v stĺpovej sále Reduty, kde parket naplnila skupina HEX. V Divadelnej sále zazneli známe populárne melódie v podaní Funkiez a duchoňovky z repertoáru Duchoňovci.

 

Standing ovation si vyslúžilo veľké prekvapenie už pred polnocou, o ktoré sa postaral  slovenský operný spevák, tenorista Pavol Bršlík. Polnočné prekvapenie bolo tento rok tiež netradičné, vystúpenie skupiny IMT Smile totiž zdvihlo zo stoličiek takmer každého. Zábava sa potom vrátila opäť do stĺpovej siene, kde zahrali Cigánski Diabli, Silent Trio a na záver sa s hosťami lúčil DJ Flebo.

 

Jedinečnou tradíciou bálu je odovzdávanie Ceny Júliusa Satinského  Bratislavská čučoriedka. Za nevšedné literárne stvárnenie cestovateľských zážitkov a rozprávačské majstrovstvo získal Bratislavskú čučoriedku v kategórii Osobnosť spisovateľ, textár, dramaturg, scenárista, moderátor, publicista, cestovateľ, rozprávač Boris Filan. Cenu za neho prebral jeho syn. A v kategórii Idea–Počin získala cenu trénerka atletiky Naďa Bendová za založenie športovej akadémie NAŠA ATLETIKA - za výchovu mládeže v oblasti základného a vrcholového tréningu. Okrem prekvapení nechýbali na bále aj tradičné prvky, ako prvé uvedenie mladých dám a pánov do spoločnosti, ktoré bál symbolicky uvádza prvým tancom frekventantov kurzov tanečnej školy Jagermajster. Ďalej polnočné tancovanie v maskách či mimoriadne vydanie Polnočného magazínu.

 

Výnimočné podujatie by nebolo možné zorganizovať bez partnerov. Generálnym partnerom 20. Prešporského bálu je spoločnosť MICROCOMP - Computersystém s.r.o. a hlavným partnerom podujatia spoločnosť RRK Group.

Keď sme sa naposledy v roku 2020 lúčili, tešili sme sa, že o rok neskôr budeme môcť opäť privítať hostí na bále. Osud však zasiahol a na jubilejný ročník bálovej noci sme si museli počkať trochu dlhšie. O to viac nás teší angažovanosť a pomoc všetkých, ktorý sa o vznik a hladký priebeh XX. Prešporského bálu pričinili.” Ocenil prácu zapojených hlavný organizátor a producent Vlado Vondrák.

 

Organizáciu a produkciu tohto večera zabezpečovalo občianske združenie Prešporský bál v spolupráci s agentúrou FLOK, s.r.o. Spoluorganizátorom podujatia bola Slovenská filharmónia. Technicky sa na bále podieľala firma LIFEPARK, s.r.o., réžiu mal pod taktovkou Vlado Kriško. Nádherná kvetinová kulisa vznikla vďaka kvetinárstvu Orchidea - Michal Haut a vynikajúce gurmánske špeciality pripravil ROXY Catering. Na Prešporskom bále sa stretneme aj o rok a to 15. februára 2025.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Prešporský bál
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies