Rusi zaútočili na hotely a obchodné centrum v Odese

NETKY.SK • 10 Máj 2022, 10:57 • 2 min
Rusi zaútočili na hotely a obchodné centrum v Odese

KYJEV - Tri ruské hypersonické rakety Kinžal odpálené z lietadla zasiahli v pondelok dva hotely v oblasti juhoukrajinského prístavného mesta Odesa. Sedem rakiet, avšak nie typu Kinžal, odpálila ruská armáda na nákupné centrum v Odese, pričom usmrtila jednu osobu a zranila päť ďalších.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informuje o tom TASR podľa utorkovej správy americkej televízie CNN, ktorá sa odvoláva na oblastnú vojenskú správu v Odese.

 

 

Pri útoku na hotely údajne utrpeli zranenia dve osoby, avšak CNN poznamenala, že túto informáciu nedokázala nezávisle potvrdiť. Americká televízia preverila autenticitu dvoch videí kolujúcich na sociálnych sieťach, podľa ktorých útok značne poškodil hotel v prímorskom letovisku Zatoka nachádzajúcom sa blízko Odesy. Jedno z týchto videí zverejnila aj mestská samospráva v Odese.

 

Ako poznamenáva CNN, nie je jasné, prečo ruská armáda útočila práve na hotely a kto sa v nich nachádzal.

 

Prečítajte si tiež: Ukrajina je o krok bližšie k prijatiu do EÚ

 

Podľa agentúry AP sa medzičasom ruská armáda priblížila k víťazstvu v prístavnom meste Mariupoľ. S odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa Pentagonu agentúra napísala, že v oblasti sa nachádza približne 2 000 ruských vojakov oproti 2 000 ukrajinským obrancom ukrytým v podzemí metalurgického kombinátu Azovstaľ, ktorý je terčom pokračujúcich ruských útokov. Pádom Mariupoľa by Ukrajina prišla o dôležitý prístav a ruská armáda by mohla svoje zdroje presunúť do iných oblastí Donbasu, poznamenáva AP.

 

 

Vojna na Ukrajine, ktorá je známa ako obilnica Európy, výrazne narušila dodávateľské reťazce. „Videl som plné sýpky obilia, pšenice a kukurice pripravenej na vývoz,“ vyhlásil po pondelkovej návšteve Odesy predseda Európskej rady Charles Michel. V súvislosti s blokádou čiernomorských prístavov vyjadril obavy z dramatických následkov nemožnosti vývozu obilia do chudobnejších krajín.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Peklo na Srí Lanke! Demonštranti vypálili politikom domy a zaútočili na expremiéra

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies