Maroš Žilinka neprišiel na mediálny výbor!

NETKY.SK • 7 September 2021, 11:19 • 2 min
Maroš Žilinka neprišiel na mediálny výbor!

BRATISLAVA - Namiesto Žilinku prišiel na rokovanie parlamentného výboru pre kultúru a médiá jeho námestník Jozef Kandera. Poslanci koalície však neodhlasovali jeho vystúpenie na pôde výboru.

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor Maroš Žilinka neprišiel pre pracovnú zaneprázdnenosť. Na rokovaní sa malo hovoriť o obmedzovaní práce novinárov na pôde generálnej prokuratúry. Výbor ho opätovne pozval na rokovanie v piatok 10. septembra. Namiesto Žilinku prišiel jeho námestník Jozef Kandera. Poslanci koalície však neodhlasovali jeho vystúpenie na pôde výboru.

 

Súvisiaci článok: Na tlačovú besedu Generálnej prokuratúry nepustili Denník N, SME ani Aktuality

Generálna prokuratúra pozvala minulý týždeň na tlačovú besedu len vybrané médiá. Denník N, Denník Sme a portál Aktuality.sk na tlačovku nepustili. Žilinka na tlačovke vysvetľoval zrušenie obvinenia voči bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému, podnikateľovi Jaroslavovi Haščákovi, Ľubomírovi Arpášovi, Dane Arpášovej a právnikovi Zoroslavovi Kollárovi. Ten však zostáva vo väzbe pre inú kauzu.


Námestník Kandera po rokovaní mediálneho výboru parlamentu uviedol, že generálna prokuratúra minulý týždeň neorganizovala tlačovú besedu a ani tlačovú konferenciu. „Neumožňujú to priestorové možnosti. Nie je úlohou prokurátora, aby na tlačových konferenciách dotváral uznesenia a dôvody, ktoré vydal. Anonymizované uznesenie je k dispozícii a my vzhľadom na to, že tie rozhodnutia vzbudili záujem a ohlas u politikov a verejnosti, sme sa rozhodli, že budeme informovať verejnosť, čo sa stalo.“ 

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Politici reagovali na Žilinkovu kritiku!

Podľa Kanderu generálna prokuratúra je toho názoru, že tlačový zákon neporušila„Akreditovali sme štyri celoslovenské pozície, tlačové agentúry, prenos bol vysielaný online a ostatné printové a internetové médiá neboli pozvané, lebo to neumožňuje kapacita.“ Na otázku, že by sa miestnosti, kde boli tlačovky, ešte traja novinári zmestili, odpovedal, že nevie, či by to išiel niekto premeriavať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies