Jonesovi komplikuje kariérny postup 6-zápasový dištanc: Je to kruté

NETKY.SK • 29 Január 2016, 10:22 • 2 min
Jonesovi komplikuje kariérny postup 6-zápasový dištanc: Je to kruté

CARSON - Americký futbalista Jermaine Jones má z hľadiska ďalšieho kariérneho postupu obmedzené možnosti. Po jeden a polročnom pôsobení v tíme americkej MLS New England Revolution hľadá nový klub, v jeho výbere mu však výrazne sťažuje situáciu šestzápasový dištanc od FIFA.

slovakia

left justify in out

Jones ho dostal za incident, ktorý sa odohral ešte vlani v októbri počas play off MLS. Tridsaťštyriročný univerzál konfrontoval v 92. minúte duelu hlavného rozhodcu Matta Geigera, ktorý proti jeho tímu nariadil pokutový kop. Ako informuje agentúra AP, obe svoje ruky položil na rozhodcu a následne ho jemne postrčil do ramena. Videl za to červenú kartu a od FIFA dostal šestzápasový dištanc, platný pre všetky súťaže.

 

V súčasnosti by sa nemecký rodák rád vrátil do bundesligy, a hoci by prikývol aj atraktívnej ponuke z MLS, spomínaný trest mu pôsobenie výrazne sťažuje. "Pochopil by som, ak by som dostal tri mesiace a s týmto trestom by som bol spokojný. Zaplatil by som aj pokutu. Dostal som však šesť zápasov, a to je veľmi kruté. Ak má hráč takýto trest, je náročné dostať ho do nejaké klubu. Šesť zápasov vynecháte a do konca sezóny ich zostáva už len približne desať, čo je dosť málo," cituje AP Jonesove slová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies