Hokejová reprezentácia sa stretla po viac ako roku. Zúčastnených je 9 hráčov

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 15:48 • 2 min
Hokejová reprezentácia sa stretla po viac ako roku. Zúčastnených je 9 hráčov

Slovenská hokejová reprezentácia v stredu začala so spoločnou prípravou na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige uzavretým kempom v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

Jeho prvú časť pod vedením hlavného trénera Craiga Ramsayho absolvuje do soboty 10. apríla dovedna deväť hráčov - brankári  Denis Godla a Filip Belányi, obrancovia  Martin Chovan, Marek Ďaloga, Martin Bučko, Patrik Koch a útočníci  Adam Liška, Dávid Buc a Martin Faško-Rudáš. Pre týchto hokejistov sa už sezóna na klubovej úrovni skončila.


"Úvodný kemp je príležitosť, aby som videl na ľade ďalších hráčov, najmä mladších. Veľa o nich neviem, videl som ich iba na diaľku a teraz sa s nimi môžem porozprávať a uvidím ich pri tréningoch. Dôležité bude, aby sme sa pri tom aj zabavili," povedal tréner reprezentácie  Craig Ramsay na pondelkovom stretnutí s novinármi prostredníctvom videohovoru.


 "Reprezentovať je vždy česť, motivácia dostať sa na MS je vysoká. Každý chce o miesto zabojovať. Zvlášť preto, že pred rokom šampionát nebol. Neviem, čo mám od toho čakať. V kluboch sme síce mali aj teraz, ale v reprezentácii to bude asi prísnejšie. Dvojnásobne to bude platiť aj o majstrovstvách sveta. Neodradilo ma to, lebo chcem hrať a reprezentovať Slovensko. Každému je všetko okolo nepríjemné, ale týka sa to každého," prezradil už 96-násobný reprezentant SR Marek Ďaloga.

 

img


 "Každá pozvánka do reprezentácie poteší. Som tiež rád, že sa po dlhšom čase dostanem na ľad. Budeme zavretý a bude mi smutno za rodinou, ale šanca dostať sa na svetový šampionát by bola veľká česť. Preto som neváhal nad možnosť pripojiť sa k národnému tímu," potešil sa košický rodák Patrik Koch, ktorý sezónu 2020/2021 strávil vo Vítkoviciach.
 

Slovenskí hokejisti odohrajú v rámci prípravy na MS v Rige dokopy osem stretnutí aj vrátane domáceho turnaja Kaufland Cup. Tím odletí do Lotyšska maximálne do 16. mája, po prílete strávia hráči niekoľko dní v samoizolácii na hotelových izbách.

 

Prvý zápas na MS odohrajú 21. mája proti Bielorusku, v A-skupine sa potom stretnú aj s Veľkou Britániou, Ruskom, Švajčiarskom, Dánskom, Švédskom a Českom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies