Johnson sa odmietol ospravedlniť za urážky na adresu svetových lídrov

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 09:13 • 2 min
Johnson sa odmietol ospravedlniť za urážky na adresu svetových lídrov

LONDÝN - Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson povedal, že ak by sa mal ospravedlňovať za množstvo hrubých vyjadrení a urážok, ktoré v priebehu uplynulých rokov vyslovil na adresu svetových lídrov, trvalo by to naozaj veľmi dlho. Reagoval tak na otázky novinárov položené na utorkovej tlačovej konferencii v Londýne, kde vystúpil spoločne s americkým ministrom zahraničných vecí Johnom Kerrym.

slovakia

left justify in out

Johnson podľa agentúry Reuters zároveň uviedol, že mnohé z prejavov, ktoré za svoju kariéru predniesol, ostali "nepochopené". Tento bývalý novinár s talentom na britké poznámky podľa svojich kritikov občas skĺzava až k výmyslom.

 

Johnson napríklad kedysi obvinil amerického prezidenta Baracka Obamu z toho, že voči britskému impériu prechováva averziu zdedenú po svojich predkoch. Napísal tiež obscénnu báseň o tureckom prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi. Na to, či sa za tieto a podobné urážky hodlá ospravedlniť, sa ho vypytovali novinári.

 

"Môžeme stráviť príšerne dlhý čas preberaním množstva vecí, ktoré som napísal v priebehu uplynulých 30 rokov... z ktorých všetky boli podľa môjho názoru vytrhnuté z kontextu, ale nechajme to tak, v súčasnosti nás totiž volajú dôležité problémy," povedal Johnson, ktorého opakované otázky britských a amerických médií ohľadne jeho nevhodných poznámok zjavne prekvapili.

 

Spočiatku sa ich snažil odraziť pripravenými odpoveďami, keď sa však viaceré podobné otázky opakovali, bol čoraz podráždenejší. Pomohol mu nakoniec až samotný Kerry, ktorý ho označil za "veľmi inteligentného a schopného muža" a dodal, že práve s takýmto Johnsonom má v úmysle spolupracovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies