John McCain sa bude v roku 2016 uchádzať o svoj šiesty senátny mandát

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 13:55 • 2 min
John McCain sa bude v roku 2016 uchádzať o svoj šiesty senátny mandát

WASHINGTON - Americký republikánsky senátor John McCain oznámil, že sa bude uchádzať o opätovné zvolenie do hornej komory Kongresu aj v roku 2016. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zámer uchádzať sa o svoj šiesty mandát v Senáte oznámil arizonský politik v pondelňajšom rozhovore pre stanicu NBC News. McCain je zároveň predsedom senátneho výboru pre ozbrojené sily a svoju pozíciu využíva na ostrú kritiku prezidenta USA Baracka Obamu ohľadom jeho politiky týkajúcej sa národnej bezpečnosti.

 

"Nikdy som sa tak neobával o bezpečnosť našej vlasti ako teraz, a to kvôli neschopnému vedeniu prezidenta USA," vyjadril sa McCain, ktorý bude mať v čase volieb 80 rokov. Politik však napriek tomu tvrdí, že jeho senátna kariéra "je iba na začiatku". V roku 2008 bol McCain Obamovým protikandidátom v boji o kreslo prezidenta USA.

 

Pre svoj volebný úspech hodlá využiť problematiku v domovskej Arizone, ako je napríklad otázka sucha, vlastnú činnosť v prospech tamojších medených baní či legislatívy na reformu Oddelenia pre záležitosti veteránov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies