Rusko a Ukrajina sa vzájomne obviňujú z hrozného masakru!

NETKY.SK • 29 Júl 2022, 21:31 • 2 min
Rusko a Ukrajina sa vzájomne obviňujú z hrozného masakru!

MOSKVA/ KYJEV - Rusko a Ukrajina sa navzájom obviňujú z raketového útoku, pri ktorom zahynuli desiatky ukrajinských vojnových zajatcov v okupovanej časti Doneckej oblasti.

slovakia

left justify in out

Ukrajina tvrdí, že väzenie bolo cieľom Ruska v snahe zničiť dôkazy o mučení a zabíjaní. Rusko tvrdí, že zajatecký tábor v Olenivke zasiahli ukrajinské rakety. Neoverené ruské videozáznamy z následkov ukazujú spleť zničených poschodových postelí a značne obhorené telá.

 

Poradca prezidenta Volodymyra Zelenského uviedol, že scéna vyzerala ako podpaľačstvo a že raketový útok by telá rozprášil. Medzi zadržanými mali byť aj príslušníci práporu Azov, ktorí boli poslednými obrancami Mariupolu a ktorých ruská strana považuje za neonacistov a vojnových zločincov.

 

Z domova: Rezort ministerky Remišovej vyčleňuje ďalšie financie na boj s dezinformátormi

 

img

 

Nový ukrajinský generálny prokurátor Andrij Kostin uviedol, že v súvislosti s výbuchom začal vyšetrovanie vojnových zločinov. Jeho úrad dodal, že sa domnieva, že pri  výbuchu zahynulo asi 40 ľudí a 130 bolo zranených. Daniil Bezsonov, hovorca Ruskom podporovanej separatistickej Doneckej ľudovej republiky, uviedol, že útok bol „priamym zásahom do kasární, v ktorých sú väzni" a počet zabitých sa môže zvýšiť.

 

Mohlo by vás zaujímať: Róbert Fico vyrukoval s dôkazmi o sabotáži! Na koho podáva trestné oznámenie?

 

img

 

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že útok bol vykonaný americkými raketami Himars a obvinilo Ukrajinu zo „zámernej provokácie." Hovorca ministerstva, generálporučík Igor Konašenkov, uviedol, že pri výbuchu bolo zranených aj osem členov väzenského personálu. 


Ukrajina tvrdí, že má dostatok dôkazov, vrátane zachyteného rádiového rozhovoru medzi separatistami podporovaným Ruskom, v ktorom hovoria o sérii výbuchov, ktoré spôsobili. Iné ukrajinské zdroje vinia žoldnierov z ruskej skupiny Vagnerovcov.

 

Prečítajte si aj: Kto sú tajomní Vagnerovci? A z čoho ich obviňuje Británia?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies