Jimmy Wales: Wikipedia nikdy nespustí ICO ani žiadnu kryptomenu

NETKY.SK • 1 August 2018, 15:45 • 2 min
Jimmy Wales: Wikipedia nikdy nespustí ICO ani žiadnu kryptomenu

SAN FRANCISCO – Zakladateľ Wikipedie Jimmy Wales povedal, že nezisková online encyklopédia nikdy nebude mať ICO a ani nevydá svoju vlastnú kryptomenu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"To absolútne nikdy neurobíme. Nulový záujem," povedal Wales pre Business Insider na nedávnej blockchain udalosti v Berlíne. Wales bol skeptický voči kryptomenám a technológii blockchain už aj v minulosti, keď vyhlásil, že mnohé ICO sú absolútne podvody a nič hodnotné neponúkajú.

 

img

 

Zakladateľ Wikipedie podľa vlastných slov vystúpil na udalosti v Berlíne najmä z dôvodu, že mu ľudia platia, aby predniesol nejakú reč. Wales sa však vrátil k technológii blockchain: "Síce mám isté výhrady k blockchainu, je to však super zaujímavá technológia. Na druhú stranu si myslím, že je to jasná bublina a je okolo toho zbytočne veľa rozruchu."

 

img

Jimmy Wales

 

Keď Wales vylúčil akúkoľvek ICO, bude Wikipedia aj naďalej fungovať prostredníctvom tradičných darov, vrátane tých v Bitcoinoch, keďže o jeho stránky sa starajú dobrovoľníci z celého sveta. Wikipédia začala prijímať BTC ešte v roku 2014 po tom, čo Wales povedal, že je ohľaduplný k tejto technológii.

 

Počas prvého týždňa prijímania Bitcoinov získala Wikipedia celkovo 237 BTC, ktoré v tej dobe mali hodnotu približne 180.000 dolárov. Dnes by tieto Bitcoiny mali hodnotu viac ako 1,8 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies