MS v hokeji: Čo odkázal bývalý elitný hokejista Koževnikov ruskému tímu?

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 12:21 • 2 min
MS v hokeji: Čo odkázal bývalý elitný hokejista Koževnikov ruskému tímu?

Pondelkový súboj majstrovstiev sveta v hokeji v lotyšskej Rige medzi Slovákmi a Rusmi je ostro sledovaný aj v ruských médiách.

slovakia

left justify in out

Bývalá elita z ruských hokejistov Alexandr Koževnikov nepochybuje o tom, že zo súboja dvoch tímov s plným počtom bodov v A-skupine MS vyjde víťazne jeho krajina. 

 

img

 

"Netvrdím, že naše mužstvo hrá bez chýb. Ak sa však chce čo najskôr dostať k istote postupu, teda 12 bodom v skupine, musí zdolať súpera, akým je Slovensko," zamyslel sa Alexandr Koževnikov, dvojnásobný olympijský víťaz v mužstvách Sovietskeho zväzu z rokov 1984 a 1988.

 

O slovenskom tíme nemá 62-ročný rodák z Penzy prehnane vysokú mienku, ale uznáva ho ako kvalitného protivníka. "Prekvapilo ma, že Slováci zdolali Britov iba 2:1. Na druhej strane aj 1:0 je víťazstvo, takže na tom nezáleží. Z dvoch duelov majú Slováci šesť bodov, takže sa zrejme sústredili na to, aby vyhrali tie zápasy, ktoré vyhrať majú," uviedol Koževnikov na webe championat.com.

 

img


Pre súčasných trénerov ruského tímu má Koževnikov dôležitý odkaz. "Treba vyhrať nad Slovákmi a získať upokojujúce body. Potom už pôjde všetko ľahšie. V prípade potreby sa môže začať experimentovať so zostavou a meniť jednotlivé päťky aj taktiku. Najprv však treba v pondelok zvíťaziť," dodal majster sveta z roku 1982.

 

Mohlo by vás zaujímať: MS v hokeji: Zámorské derby pre USA, Švédi a Fíni po dnešku dokonale zaskočení!

Súboj Rusko - Slovensko sa v pondelok v Olympijskom športovom centre v Rige začne o 15:15. Oba tímy majú v tabuľke A-skupiny po 6 bodov, Rusi sú prví zásluhou lepšieho skóre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies