Vláda opäť opúšťa Bratislavu, rokovať bude v Medzilaborciach a Bardejove

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 06:22 • 2 min
Vláda opäť opúšťa Bratislavu, rokovať bude v Medzilaborciach a Bardejove

BRATISLAVA/MEDZILABORCE - Vládni predstavitelia sa opäťa na dva dni vydajú rokovať mimo hlavného mesta, stretnú sa s členmi samospráv v najmenej rozvinutých regiónoch Slovenska, tentokrát v Medzilaborciach a Bardejove.

slovakia

left justify in out

Vláda dnes zasadne v Medzilaborciach, zajtra v Bardejove.

 

Kabinet sa danému regiónu rozhodol prideliť finančnú čiastku vo výške jedného milióna eur, ktorú prerozdelia na jednotlivé projekty. Najväčšia časť - 150-tisíc eur, by mala ísť na nákup röntgenu a čiastočnú rekonštrukciu interiérov nemocnice v Medzilaborciach. 100-tisíc eur poputuje na opravu miestnej autobusovej a železničnej stanice, chodníky a cesty dostanú na obnovu 60-tisíc eur a po 50-tisíc pôjde na vybudovanie kontajnerových stojísk a na rekonštrukciu kultúrneho domu. Za 20-tisíc tu vybudujú kompostovisko a 10-tisíc využijú na terénne úpravy v rámci areálu tamojšieho priemyselného parku.

 

img

 

Okrem toho plánuje vláda z finančného rozpočtu prideliť 40-tisíc eur aj obci Krásny Brod na opravu ciest a tú istú sumu poskytne i obci Radvaň nad Laborcom na dokončenie práce rekonštrukcie obecnej budovy, ktorá je sídlom klubu mladých a dôchodcov. Obec Roškovce by mala získať 30.000 eur na reguláciu potoka, obec Repejov 20.000 eur na obnovu cintorína a jeho okolia. Aj viaceré ďalšie obce by mali dostať finančnú dotáciu určenú na opravu miestnych komunikácii, podporia sa tiež cirkvi a cirkevné zbory.

 

img

 

S tohtoročnými výjazdovými rokovaniami začala vláda 16. januára, keď zasadala v Snine, o deň neskôr v Levoči. Vo februári vládny kabinet navštívil Revúcu (12. 2.) a obec Jesenské (13. 2.), v marci (19. 3.) Gelnicu a Lipany (20. 3).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies