Trest pre Dušana Dedečka je nízky, Maroš Žilinka dal pokyn na odvolanie

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 09:50 • 2 min
Trest pre Dušana Dedečka je nízky, Maroš Žilinka dal pokyn na odvolanie

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje uložený trest 15 rokov väzenia pre vodiča Dušana Dedečka z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke Zochova za neprimerane nízky.

slovakia

left justify in out

Krajskému prokurátorovi v Bratislave vydal pokyn, aby proti štvrtkovému (8. 6.) rozsudku Mestského súdu Bratislava I podal odvolanie v neprospech obžalovaného pre nesprávnosť výroku o treste. Informovala o tom Generálna prokuratúra (GP) SR.

 

"Uložený trest odňatia slobody považujem za neprimerane nízky, dôsledne nezohľadňujúci spôsob spáchania činu, jeho následky a osobu páchateľa. V neposlednom rade nezabezpečuje ani generálnu prevenciu, výchovný vplyv, teda odradenie iných od páchania obdobných trestných činov," uviedol Žilinka.

 

Mestský súd Bratislava I rozhodol vo štvrtok o 15-ročnom nepodmienečnom treste odňatia slobody pre vodiča Dušana Dedečka, rozhodnutie senátu o treste zatiaľ nie je právoplatné. Obžalovaný na hlavnom pojednávaní priznal vinu. Trest si má odpykať v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Dostal tiež desaťročný zákaz činnosti v podobe šoférovania motorových vozidiel a trojročný ochranný dohľad.

 

Dopravná nehoda v centre Bratislavy si 2. októbra 2022 vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených osôb. Dušan Dedeček mal podľa obžaloby šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti. Jeho automobil dosiahol rýchlosť 143 kilometrov za hodinu. K stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 kilometrov za hodinu. Na zastávke sa malo nachádzať približne 40 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies