Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
13. júl. 2020Margita
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Vianočný kapor na maďarský spôsob
Vianočný kapor na maďarský spôsob
18.12.2019 17:14 Ryby
RECEPT: Vianočný kapor na maďarský spôsob
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
18.12.2019 17:14 Ryby

RECEPT: Vianočný kapor na maďarský spôsob



Každý vie, že k pravým slovenským Vianociam patrí dobré jedlo. Najtradičnejším pochodom je kapor, avšak aj ten sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Nebojte sa experimentovať a skúste ho tento rok pripraviť neobyčajne, na maďarský spôsob.


Kombinácia ryby a rezancov možno znie zvláštne, no kapor na spôsob „Dorozsmai“ presvedčí vaše chuťové bunky. Recept je o niečo náročnejší, avšak výsledok stojí za to.

 

 

Suroviny

1 kg kapra (filé alebo sladkovodný sumec)

50 dkg domáce rezance

50 dkg šampiňónov

15 kg slaniny

2 stredné kúsky papriky

1 veľké paradajka (alebo 15 dkg domáceho leča)

2 dkg štipľavej papriky (podľa chuti)

2 veľké cibule

1 strúčik cesnaku

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

paprika podľa chuti (mletá)

3 dl slnečnicový olej

20 dkg strúhanky

1 lyžica múky

625 g kyslej smotany

 

Postup

Rybu nakrájame na menšie kúsky, posolíme a necháme hodinu odstáť. Medzitým pripravíme hubový papríkáš.  Nakrájanú slaninu dáme na panvicu,  pridáme jemne nakrájanú cibuľu a udusíme. Nakrájame papriku a paradajky na malé kocky, huby na plátky. Na podusenú cibuľku pridáme roztlačený cesnak, posypeme červenou paprikou a varíme s nakrájanou zeleninou, kým nebude mäkká. Pridávame korenie, soľ. Rozmiešame múku s kyslou smotanou a tiež ju pridáme do zmesi a povaríme. Pripravíme domáce rezance, rybu obalíme v trojobale a vysmažíme. Rezance zmiešame s omáčkou, následne vložíme do misy a rybu dáme na vrch. Vrch polejeme trochou kyslej smotany, ozdobíme paprikou a paradajkami.

Potom vložíme do rúry a do zlatista upečieme. Rúru nastavíme na 200 stupňov.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: Netky Gabriela Nagyová

Foto:  Szoky konyhája



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok