Jill Bidenová potešila amerických vojakov nevšedným darčekom

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 08:15 • 2 min
Jill Bidenová potešila amerických vojakov nevšedným darčekom

BUKUREŠŤ - Prvá dáma USA Jill Bidenová navštívila v piatok amerických vojakov pôsobiacich na základni v Rumunsku. Začala tak štvordňovú cestu do Európy, v rámci ktorej navštívi aj Slovensko.

slovakia

left justify in out

Bidenová priletela z Washingtonu na leteckú základňu na juhovýchode Rumunska, kde pôsobí približne 1 600 príslušníkov armády USA. Vyslali ich tam, podobne ako ďalšie tisíce amerických vojakov do iných krajín strednej a východnej Európy, v súvislosti s ruskou vojenskou agresiou voči Ukrajine.

 

img

 

Manželka prezidenta USA Joe Bidena podľa AP priletela na základňu, nachádzajúcu sa zhruba 100 kilometrov od rumunských hraníc s Ukrajinou, práve včas, aby mohla spoločne s kuchynským personálom servírovať vojakom večeru pozostávajúcu z cestovín so syrovou omáčkou, opekaných zemiakov a šalátu.

 

Potom sa v jedálni rozprávala so skupinkami vojakov a fotila sa s nimi. Na základňu tiež z USA doručila zásoby kečupu, ktorého tam bol nedostatok, čo vojaci privítali nadšenými výkrikmi.

 

Bidenová využila svoj pobyt na základni aj na to, aby poďakovala americkým vojakom za ich službu, ktorú vykonávajú ďaleko od svojich rodín. Následne odletela do Bukurešti.

 

img

 

V sobotu večer by mala pricestovať do Bratislavy, odkiaľ sa v nedeľu presunie na východné Slovensko, kde okrem iného navštívi centrum pre utečencov z Ukrajiny a dve školy. Stretne sa s rodinami, ktoré prichýlili ukrajinských utečencov.

 

V pondelok 9. mája sa stretne s členmi slovenskej vlády aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a následne odcestuje naspäť do Washingtonu, píše agentúra AP.

 

Prečítajte si tiež: Prvá dáma USA zavíta na Slovensko a stretne sa aj s prezidentkou

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies