Jessica Lange skončila v American Horror Story

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 15:25 • 2 min
Jessica Lange skončila v American Horror Story

LOS ANGELES - Americká herečka Jessica Lange sa neobjaví v pripravovanej piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011). Šesťdesiatpäťročná rodáčka z Cloquetu v Minnesote, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, to uviedla na losangeleskom PaleyFeste.

slovakia

left justify in out

"Skončila som. Seriál nám priniesol veľký úspech. Bavilo ma stvárňovať tie štyri hrdinky v celej tej šialenosti. Milujem scenáristov, Ryana Murphyho a celé to bláznivé nakrúcanie. Pracovali s nami skvelí ľudia. Spoznali sme ľudí, ktorých by sme za normálnych okolností nestretli a práve to bolo pre nás požehnaním. Ak si z toho celého niečo odnesiem, bude to práve toto," uviedla Lange, ktorá za účinkovanie v seriáli získala štyri nominácie na Zlatý glóbus, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo.

 

Tvorcovia piatej série s podtitulom Hotel už oznámili, že sa v nej predstaví speváčka Lady Gaga. Svoju účasť na projekte na PaleyFeste potvrdili aj Cheyenne Jackson a Matt Bomer, známy ako Neal Caffrey zo seriálu Biele goliere (2009 - 2014) alebo Felix Turner zo snímky The Normal Heart (2014). Ani jeden z nich však ešte presne nevie, v akých rolách sa objavia. Mená ďalších umelkýň či umelcov, ktorí by sa mali ukázať v nových epizódach, zatiaľ taktiež nie sú známe. Piatu sezónu plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka.

 

Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Seriál si od svojho uvedenia v roku 2011 pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Jednu nomináciu získala aj Kathy Bates, ktorá v projekte účinkuje od roku 2013. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy.

 

Jessica Lange zaujala v roku 1976 vo filme King Kong a medzi ďalšie známe snímky, v ktorých si zahrala, patria Poštár zvoní vždy dvakrát (1981), Frances (1982), Hracia skrinka (1989), Mys hrôzy (1991), Noc a mesto (1992), Rob Roy (1995), Sesternica Beta (1998), Pokrvné puto (1998), Titus (1999), Veľká ryba (2003), Zlomené kvety (2005), Nechoď klopať na dvere (2005) alebo Manželský sľub (2012). Na konte má dva Oscary - z roku 1983 za vedľajšiu rolu vo filme Tootsie (1982) a z roku 1995 za hlavnú úlohu v romantickej dráme Operácia Blue Sky (1994), pričom za oba filmy získala aj Zlaté glóbusy. Toto ocenenie jej udelili aj za výkon v spomínanom King Kongovi a dráme Električka zvaná túžba (1995). Na konte má aj tri ceny Primetime Emmy. Je vyslankyňou dobrej vôle UNICEF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies