Brock Lesnar je opäť šampiónom WWE, prekonal rekord Hulka Hogana

NETKY.SK • 9 Január 2022, 11:25 • 2 min
Brock Lesnar je opäť šampiónom WWE, prekonal rekord Hulka Hogana

Niekdajší šampión UFC v ťažkej váhe Brock Lesnar sa v roku 2012 vrátil do wrestlingového kotoloča, kde sa v minulosti stal hviezdou prvej veľkosti. Odvtedy patrí k hlavným tváram organizácie WWE, ktorá mu v priebehu uplynulého víkendu poskytla obrovskú príležitosť.

slovakia

left justify in out

Lesnar mal pôvodne na platenej akcii Day 1, ktorá sa uskutočnila 1. januára, zápasiť o Universal Championship so šampiónom Romanom Reignsom. Dominantný držiteľ opasku však musel pár hodín pred začiatkom udalosti svoju účasť zrušiť kvôli pozitívnemu testu na koronavírus, a tak vedenie WWE prišlo s rýchlym riešením a Lesnara zapojilo do viacčlenného súboja o WWE Championship, ktorý je jedným z dvoch hlavných titulov v organizácii.

 

img

 

Lesnar v zápase plnom rýchlych manévrov porazil úradujúceho šampióna Big E-ho, Kevina Owensa, Setha Rollinsa a Bobbyho Lashleyho a prepísal históriu. Svoj prvý WWE titul totiž získal už v roku 2002 ako 25-ročný mladík a v tom čase najmladší šampión vôbec, takže jeho minulotýždňové víťazstvo znamená, že je prvým wrestlerom, ktorý vybojoval svetový titul po dvadsiatich rokoch. Rekord doteraz patril legendárnemu Hulkovi Hoganovi, ktorý sa mohol pochváliť rozmedzím osemnástich rokov (1984 – 2002).

 

 

Štyridsaťštyriročný rodák z Južnej Dakoty je deväťnásobným svetovým šampiónom (3x Universal Championship a 6x WWE Championship) a svoju dominanciu ukazoval už v mladosti ako amatérsky wrestler. Na univerzite v Minnesote sa počas štyroch rokov štúdia stal veľmi rešpektovaným, a to vďaka rekordu 106 výhier a 5 prehier. V roku 2000 sa stal NCAA šampiónom a bola mu predpovedaná žiarivá budúcnosť. Po odchode z WWE v roku 2004 získal prestížny opasok IWGP v ťažkej váhe v Japonsku, o štyri roky neskôr porazil v klietke ikonického Randyho Coutura a stal sa šampiónom ťažkej váhy organizácie UFC.

 

 

Hrozivo pôsobiaceho Lesnara napokon neskolil iný bojovník, ale choroba. Mononukleóza a divertikulitída spôsobili, že sa jeho obhajoba titulu neustále odkladala. Lesnar podstúpil náročnú operáciu, ktorá prišla v hodine dvanástej, pretože sa zistilo, že jeho organizmus bojoval s ochorením už rok. Spoločnosť UFC tak musela korunovať dočasného šampióna. Lesnar sa do oktagonu vrátil s obrovskou jazvou na hrudníku a nie v stopercentnej kondícii. Neporazený Mexičan Cain Velasquez sa s ním nemaznal, porazil ho hneď v prvom kole a vzal mu titul. V roku 2011 bol síce najlepšie zarábajúcim MMA zápasníkom, no po prehre s Alistairom Overeemom ukončil kariéru a o rok neskôr sa vrátil do WWE. Do UFC sa však vrátil v roku 2015, keď na tom bol zdravotne omnoho lepšie a dokázať pokoriť Marka Hunta. Spoločnosť ho následne suspendovala za doping.

 

img

 

Lesnara čaká prvá obhajoba WWE titulu na platenej akcii Royal Rumble, ktorá sa uskutoční 29. januára v St. Louis. Jeho súperom bude ďalší wrestler s MMA skúsenosťami, Bobby Lashley, ktorý v minulosti nenašiel premožiteľa v Bellatore a minulý rok obhajoval WWE titul na WrestleManii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies