Neuveriteľné, koľko sudcov podporilo verejnú výzvu na odstúpenie Jána Mazáka!

NETKY.SK • 25 Január 2022, 10:46 • 2 min
Neuveriteľné, koľko sudcov podporilo verejnú výzvu na odstúpenie Jána Mazáka!

BRATISLAVA - Ide o sudcov všetkých stupňov súdov – od okresných, krajských až po sudcov Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. Výzvu podpísali sudcovia aktívni, ale aj emeritní vrátane viacerých bývalých sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky a bývalých členov Súdnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Akciu vyhlásili sudcovia z platformy Sudnamoc.sk 16. januára, podľa ktorých Mazák porušil svoje povinnosti predsedu rady. V tlačovej správe o tom informovali organizátori výzvy.

 

img

„Cieľom aktuálne prebiehajúcej výzvy je zaujať postoj k spôsobu výkonu funkcie predsedu Súdnej rady SR a otvoriť verejne tému, či s poukazom na konkrétne vytýkané porušenia povinností za ostatný rok vo funkcii predsedu Súdnej rady SR, je mandát predsedu Súdnej rady SR vykonávaný takým spôsobom, že smeruje k zvýšeniu dôveryhodnosti justície a k napĺňaniu reformných justičných zámerov,“ uviedla v sudcovská platforma. Zoznam aktuálne známych podporovateľov výzvy nie je konečný, organizátori akcie dnešným dňom zasielajú Súdnej rade SR spolu s apelom, aby sa obsahom výzvy Súdna rada SR zaoberala na svojom najbližšom zasadnutí. Organizátori akcie zasielajú výzvu aj ako podnet na prerokovanie stavovskej sudcovskej organizácii Združenie sudcov Slovenska.

 

img

Pôvodne malo zbieranie podpisov trvať do 21. januára. Organizátorom však najmä od sudcovských samospráv jednotlivých súdov prišli žiadosti o poskytnutie dlhšieho časového priestoru. „Rovnako boli doručené podnety na doplnenie obsahu výzvy o ďalšie vytýkané porušenia. Z uvedených dôvodov sa organizátori rozhodli ponechať vyjadrenie podpory výzvy aj naďalej otvorené,“ uzavreli.
 

Prečítajte si: Paragraf 363 poštval proti sebe Maroša Žilinku a Jána Mazáka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona