Futbal-LM: Manchester City a Inter Miláno nepustili náskok a sú v semifinále

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 09:20 • 2 min
Futbal-LM: Manchester City a Inter Miláno nepustili náskok a sú v semifinále

BRATISLAVA - Manchester City a Inter Miláno postúpili do semifinále Ligy majstrov. Bayernom Mníchov sa v boji o postup do finále stretne s Realom Madrid. Inter prešiel cez Benficu Lisabon po výsledkoch 2:0 (vonku) a 3:3 (doma).

slovakia

left justify in out

Futbalisti Manchestru City a Interu Miláno postúpili do semifinále Ligy majstrov. Anglickému tímu po domácom triumfe 3:0 nad Bayernom Mníchov stačila v stredajšej štvrťfinálovej odvete na pôde nemeckého súpera aj remíza 1:1. V boji o postup do finále sa stretne s rekordným 14-násobným európskym šampiónom Realom Madrid.

 

Inter prešiel cez Benficu Lisabon po výsledkoch 2:0 (vonku) a 3:3 (doma). V semifinále, v ktorom si zahrá prvýkrát od sezóny 2009/2010, narazí na mestského rivala AC. Bayern po prehre 0:3 na Etihad Stadium vsadil v odvete všetko na jednu kartu. Od úvodu sa jeho hráči snažili byť aktívni, no hostia usilujúci sa o prvú trofej pre šampióna Ligy majstrov pôsobili v obrane kompaktným dojmom. V 17. minúte dostal Sane prihrávku do behu od Musialu, samostatný únik však zakončil strelou vedľa brány Edersona. Už o chvíľu domácim priaznivcom poriadne stuhla krv v žilách po tom, ako za zákrok na Haalanda dostal červenú kartu Upamecano. VAR však odhalil ofsajd nórskeho útočníka a hlavný rozhodca trest pre stopéra Bayernu anuloval. Mníchovčania nevyužili v prvom polčase niekoľko dobrých príležitostí a v 38. minúte takmer pykali. Po ruke Upamecana v šestnástke si postavil loptu na biely bod Haaland, ale prestrelil Sommerovu bránu. V závere prvého polčasu sa opäť dostal k slovu Bayern, no Musiala neprepálil Edersona a strely Comana a Kimmicha hostia zblokovali. V 57. minúte vyšla "Citizens" rýchla akcia. De Bruyne prihral Haalandovi, ktorý sa uvoľnil do pokutového územia cez Upamecana a tvrdou ranou prestrelil Sommera - 0:1. Kouč Bayernu prestriedal a nový muž na ihrisku Tel dopravil loptu do siete, ale jeho gól pre ofsajd neplatil. Nemecký tím podal v odvete dobrý výkon a hoci sa už k postupu nepriblížil, dokázal proti anglickému majstrovi aspoň raz skórovať. V 83. minúte premenil jedenástku po ruke Akanjiho Kimmich a stanovil na konečných 1:1. V závere ešte hlavný rozhodca vylúčil po opakovaných protestoch trénera Bayernu Thomasa Tuchela.

 

img

tréner Bayernu Thomas Tuchel

 

Benfica cestovala do Milána iba so zábleskom postupovej nádeje, ktorá jej zostala po domácej prehre 0:2. Na San Sire sa do stredu obrany portugalského tímu vrátil Otamendi, hostia však v prvom rade potrebovali útočiť, aby "nerazzurri" skomplikovali cestu do semifinále. Už v 14. minúte však inkasovali v súčte oboch zápasov tretí gól, keď si Barella v šestnástke šikovne zasekol súperovho obrancu a krížnou strelou ľavačkou nechytateľne skóroval - 1:0. Vyrovnať mohli Joao Mario a Grimaldo, ale radosť im prekazili Dimarco a Onana. Do tretice už to Benfice vyšlo. Obrana Interu zaspala a po centri do šestnástky hlavičkoval presne Aursnes - 1:1. Po hodine hry vrátil domácim vedenie Lautaro Martinez, ktorý sa presadil zblízka po prihrávke od Dimarca a na 3:1 zvýšil striedajúci Correa. Hráči Interu v závere poľavili v koncentrácii a umožnili súperovi vyrovnať na 3:3, na ich postupe to však nič nezmenilo. Prvé zápasy semifinále sú na programe 9./10. mája, odvety 16./17. mája. Doma začnú AC Miláno a Real Madrid. Finále sa uskutoční v sobotu 10. júna v Istanbule.

 

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov: Inter Miláno - Benfica Lisabon 3:3 (1:1) Góly: 14. Barella, 65. Martinez, 78. Correa - 38. Aursnes, 86. A. Silva, 90.+5 Musa. ŽK: R. Silva, Musa, Neres (všetci Benfica). Rozhodca: Del Cerro (Šp.) /prvý zápas: 2:0, postúpil Inter Miláno/ Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni (80. D´Ambrosio) - Dumfries, Barella (76. Calhanoglu), Brozovič, Mchitarjan, Dimarco (80. Gosens) - Martinez (76. Correa), Džeko (76. Lukaku) Benfica: Vlachodimos - Gilberto (46. Neres), A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho (80. Neves) - R. Silva (80. Musa), Joao Mario (89. Schjelderup), Aursnes - Ramos (74. Guedes) Bayern Mníchov - Manchester City 1:1 (0:0) Góly: 83. Kimmich (z 11 m) - 57. Haaland. ŽK: Cancelo, Tuchel (tréner) Upamecano, Kimmich, Pavard, Stanišič - Ederson, Gündogan, Ake, Laporte, ČK: 87. Tuchel (tréner Bayernu) po 2. ŽK. Rozhodca: Turpin (Fr.) /prvý zápas: 0:3, postúpil Manchester City/ Bayern: Sommer - Pavard (77. Stanišič), Upamecano, de Ligt, Cancelo (63. Davies) - Kimmich, Goretzka - Sane (63. Mane), Musiala (71. Müller), Coman - Choupo-Moting (71. Tel) ManCity: Ederson - Akanji, Dias, Ake (66. Laporte) - Stones, Rodri - Silva, De Bruyne (88. Walker), Gündogan, Grealish - Haaland (84. Alvarez).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies