Mesto Prievidza vystupuje zo Združenia miest a obcí Slovenska

NETKY.SK • 7 December 2020, 11:52 • 2 min
Mesto Prievidza vystupuje zo Združenia miest a obcí Slovenska

PRIEVIDZA - Mesto vystupuje zo Združenia miest obcí Slovenska.

slovakia

left justify in out

Mesto Prievidza vystupuje zo Združenia miest a obcí Slovenska /ZMOS). Podnet k tomuto kroku dala samotná primátorka mesta Prievidza, Katarína Macháčková.

 

Na dnešnom rokovaní mestského zastupiteľstva tento návrh schválili poslanci. Prievidza bola doteraz členom ZMOS i Únie miest Slovenska/ÚMS/. Do ÚMS vstúpila len minulý rok. Po roku fungovania v oboch organizáciách súčasne, sa mesto Prievidza rozhodlo, že lepšou alternatívou je pre nich ÚMS. 


"Zo svojich osobných skúsenosti musím povedať, že ÚMS oveľa viac a kompetentne zastupuje záujmy mesta. Informuje nás na dennodennej báze, robí množstvo videokonferencií a komunikácia je skutočne na profesionálnej úrovni," skonštatovala primátorka Macháčková.

 

Taktiež uviedla, že vystúpenie zo ZMOS bude znamenať aj úsporu v mestskom rozpočte, keďže radnica pre budúci rok ušetrí na členskom poplatku viac ako 7 700 eur. Stanovisko ZMOS zatiaľ nie je známe. 

 

Čítajte tiež:https://www.netky.sk/clanok/skoly-nechcu-plosne-testovanie-ziakov-predstavili-vlastne-riesenie


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona