Vláda vo Venezuele zablokovala internet

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 09:09 • 2 min
Vláda vo Venezuele zablokovala internet

CARACAS - Venezuelský opozičný líder Juan Guaidó vzhľadom na vyhrotenú situáciu vo Venezuele vyhlásil generálny štrajk.

slovakia

left justify in out

Guaidó  sa na verejnosti objavil len deň po tom, čo sa rozhodol pre veľmi odvážny krok a vyzval na vojenské povstanie proti prezidentovi Nicolásovi Madurovi. To však ostalo bez väčšej odozvy.

 

Opozičný líder sa snaží vyvíjať čoraz väčší tlak na venezuelského prezidenta, pretože chce dosiahnuť jeho odstúpenie. Vyzval preto na generálny štrajk. Ako sa vyjadril, napriek tomu, že ho armáda nepodporila, v boji proti Madurovi vyhráva. Guaidóa uznali za legitímneho prezidenta Venezuely Spojené štáty a vyše 50 ďalších krajín.

 

img

 

Vo Venezuele je momentálne nedostupný internet. Štátny poskytovateľ tejto služby ho totiž zablokoval. Došlo k tomu práve po tom, čo Guaidó verejne vyzval na generálny štrajk.

 

Líder socialistickej strany Diosdado Cabello však tvrdí, že Maduro má situáciu pod kontrolou a stále má dostatočnú podporu. Armáda podľa neho stále stojí za ním, k opozícii sa vraj pridalo len niekoľko výnimiek. Zápas o moc teda pokračuje.

 

img

 

Generálny tajomník OSN António Guterres v stredu podľa agentúry AFP znova varoval venezuelské úrady, aby nepoužili smrtiacu silu proti demonštrantom, ktorých opozičný líder Guaidó vyzval na protesty proti prezidentovi Madurovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies