Jeho gól vo finále Ligy majstrov sa zapísal do histórie, teraz bude obliekať dres AC Miláno

NETKY.SK • 19 Január 2021, 17:58 • 2 min
Jeho gól vo finále Ligy majstrov sa zapísal do histórie, teraz bude obliekať dres AC Miláno

MILÁNO - Aktuálny líder talianskej futbalovej Serie A získal do svojho kádra ďalšieho útočníka. Tím AC Miláno ku skúsenému Zlatanovi Ibrahimovičovi dotiahol Chorváta Maria Mandžukiča. Dohoda znie do konca aktuálnej sezóny s prípadnou opciou na ďalšiu.

slovakia

left justify in out

Vracia sa z Kataru 
Mandžukič sa do talianskej Serie A vracia po krátkej pauze, v decembri 2019 opustil konkurenčný Juventus Turín a odvtedy pôsobil v katarskom tíme Al-Duhail.

 

 

Líder Serie A ešte viac posilnil 

S Juve získal Chorvát štyri majstrovské tituly. Milánske AC je na čele priebežnej tabuľky Serie A tri body pred mestským rivalom Interom, obhajca prvenstva Juventus je s desaťbodovým mankom piaty.

 

Európska scéna 

Okrem domácej scény bojuje AC aj na medzinárodnom poli, v Európskej lige by mal vo februári nastúpiť v šestnásťfinále proti srbskej Crvenej zvezde Belehrad.

 

img

 

Liga Majstrov 
Mario Mandžukič už v minulosti vyhral Ligu majstrov s nemeckým Bayernom Mníchov. Do finále LM sa prebojoval aj s Juventusom Turín. Písal sa rok 2017, keď vo finále proti Realu Madrid otvoril skóre nádhernými nožničkami.

 

 

Juventus ale zápas nezvládol a po jasnej prehre 1:4 sa zo svojho tretieho titulu v rade radoval Real, bol to posledný zápas Cristiana Ronalda v drese bieleho baletu. Od sezóny 2017/2018 pôsobí Portugalčan v Juventuse Turín.

 

Finále MS 2018

Ešte pred koncom reprezentačnej kariéry si zahral s Chorvátmi vo finále MS 2018 a pri prehre svojho tímu s Francúzmi 2:4 skóroval za obe družstvá - najprv v 18. minúte vlastným gólom poslal Francúzov do vedenia 1:0 a o desať minút neskôr vyrovnal na 1:1.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies