Iná krajina iné ceny, Ikea reaguje na otázku ohľadne cenových rozdielov

NETKY.SK • 28 Máj 2020, 13:13 • 2 min
Iná krajina iné ceny, Ikea reaguje na otázku ohľadne cenových rozdielov

KYJEV – Zákazníci nábytkárstva IKEA si všimli, že ceny v ukrajinskom online obchode spoločnosti sú vyššie ako za rovnaké výrobky v ruskom online obchode. Prečo je to tak?

slovakia

left justify in out

Ceny sú dvakrát vyššie

Podľa portálu Page, niektoré výrobky v Rusku sú takmer dvakrát lacnejšie ako na Ukrajine. Napríklad matrac Hovog na ruskej webovej stránke stojí približne 128 eur a na Ukrajine - 219 eur. Na Slovensku ten istý výrobok stojí 249 eur.

Sedacia súprava Friheten v Rusku stojí 282 eur a na Ukrajine 371 eur. Na Slovensku jeho cena je 329 eur.

 

img

 

Čo spôsobuje cenové rozdiely?

"Ceny tovaru ponúkaného v čase spustenia online obchodu IKEA na Ukrajine sú spôsobené týmito faktormi: objemy, dovozné clá, fluktuácie meny, náklady na dopravu, súčasné trhové podmienky a podobne", - komentovala situáciu tlačová služba IKEA.

 

"Budeme aj naďalej usilovne pracovať na tom, aby sme v budúcnosti mohli ponúkať nižšie ceny za naše produkty a služby", - poznamenala IKEA.

 

img

 

IKEA v Rusku a na Ukraine

Internetový obchod IKEA na Ukrajine bol oficiálne uvedený na trh 14. Mája 2020. IKEA pôsobí v Rusku od roku 2000. Spoločnosť má 14 obchodov v rôznych regiónoch krajiny a tri nábytkárske závody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona