Karlova univerzita vyvíja test, ktorý rozlíši chrípku od koronavírusu

NETKY.SK • 17 August 2020, 16:51 • 2 min
Karlova univerzita vyvíja test, ktorý rozlíši chrípku od koronavírusu

Približne o mesiac by mal byť v Česku dostupný test vyvíjaný pražskou Karlovou univerzitou v spolupráci so súkromným sektorom, ktorý bude vedieť diagnostikovať, či má pacient obyčajnú chrípku alebo koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nové testy sú postavené na otvorenom princípe a budeme o tom informovať začiatkom septembra," poznamenal podľa TV Nova rektor univerzity Tomáš Zima, ktorý sa v pondelok ráno spoločne so šéfkou tamojšej akadémie vied Evou Zažímalovou stretol s českým premiérom Andrejom Babišom.

 

👩‍🔬👨‍🔬 Kapacity vědeckých laboratoří Univerzita Karlova jsou připraveny se opět zapojit do testování na SARS-CoV-2....

Uverejnil používateľ Tomáš Zima Utorok 4. augusta 2020

 

Napriek tomu, že novinka by sa mala dostať na trh už o niekoľko týždňov, rektor nepridal ďalšie podrobnosti, ktoré by verejnosť najviac zaujímali, hlavne cenu testu a dostupnosť.

 

Experti už dlhšie upozorňujú, že počas jesene a v zimných mesiacoch bude ťažké odlíšiť chrípku od ochorenia COVID-19, keďže obe majú podobné symptómy, môžu mať vážny priebeh a spôsobiť dokonca smrť.

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk. Na sklade sú ochranné rúška jednorázové, ochranné rúška textílne a dezinfekčné gély. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies