Dopoludnia predáva kávu, popoludní spolupracuje aj s Draculom

NETKY.SK • 23 Október 2020, 9:14 • 2 min
Dopoludnia predáva kávu, popoludní spolupracuje aj s Draculom

Pokračovanie rozhovoru so Štefanom Bohinským, trénerom Box Clubu Lučenec o zákulisí tréningov v amatérskom boxe.

slovakia

left justify in out

Keď už hovoríme o tom klavíri, tak pri tréningoch asi veľmi klavír nepočúvate.

Nie, to nie. Skôr ten rock. (Smiech)

 

 

Tým, že sa počas trénerských kurzov sám učíte anatómiu, tak máte aj skúsenosti, že môžete už rovno robiť aj maséra?

Ja som aj robil maséra. Ale mojim cieľom bolo, že som mohol chalanom pomôcť aj po regeneračnej stránke po ťažkých zápasoch a mali to zahrnuté v službách Box Clubu.

 

Takže multifunkčný tréner.

Snažím sa vzdelávať vo všetkých smeroch tak, aby som bol čo najviac prínosný pre deti a mládež. Regenerácia k tomu neodmysliteľne patrí.

 

img

 

Na Slovensku to tak niekedy je, že robíme aj za piatich.

V Anglicku na to máte celý tím. Máte ľudí na regeneráciu, kondičných trénerov, trénera na box, na iné, máte lekárov. Hlavný je tréner boxu, ten všetkých úkoluje, čo majú robiť.

 

To už je iná liga.

V amatérskom boxe ste všetko. Ste všetko v jednom. Je jasné, že všetky tie veci nemôžete robiť stopercentne, lebo sa to nedá. Ale nejakým spôsobom to musíte uhrať, lebo, jednoducho, inak by ste to nezvládali. Pokiaľ by boli športové kluby viac dotované štátom, určite by sme si vedeli dovoliť aj iných špecialistov aj v amatérskej lige.

 

 

Ako je to vlastne s Mike Tysonom? Má sa vrátiť.

Má sa vrátiť, ale to je už viac-menej taká exhibícia, podľa mňa idú zarobiť peniaze. Má už svoj vek. Ale na tie roky vyzerá brutálne dobre. Neviem, ako to bude, lebo chceli to normálne zapísať do tabuliek ako profi-zápas, ale všetci o tom polemizujú, či to má byť zápas, alebo oficiálne daný, alebo či to bude exhibícia. To ešte nikto nevie. Všetci čakajú, že čo bude z toho. Uvidíme. Možno nás prekvapí, že bude ako za mlada.

 

Prečítajte si aj prvú časť rozhovoru so Štefanom Bohinským.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona