Jedného porazil, s druhým pravidelne trénuje: Lajoš Klein predikuje titulový zápas RFA 15

NETKY.SK • 26 Február 2024, 18:00 • 2 min
Jedného porazil, s druhým pravidelne trénuje: Lajoš Klein predikuje titulový zápas RFA 15

MMA bojovník Lajoš Klein sa stal historicky prvým Slovákom v UFC. Dostal sa tam vďaka skvelej víťaznej šnúre, ktorú ťahal od decembra 2017. Vyhral vtedy 7 zápasov v rade, pričom len jeden z nich sa skončil na body. Bol to súboj s Arbim Mezhidovom, ktorý bude 9. marca na RFA 15 bojovať o titul s Kleinovým dlhoročným sparring partnerom Martinom Horínkom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločná príprava Lajošovým domovským tímom je Spartakus Fight Gym v Trnave, ktorý má dobré vzťahy s bratislavskou Octagon Fighting Academy. Oba gymy patria sú bezpochyby tým najlepším, čo ponúka slovenské MMA, a často spolu jednotliví bojovníci trénujenujú. To je aj prípad dvojice Lajoš Klein a Martin Horínek, ktorí veľkú časť svojej prípravy na nadchádzajúci zápas absolvovali spolu.
 
9.3. v Bratislave na RFA 15 sa predstaví Martin “Mrco” Horínek proti Arbimu Mezhidovovi v titulovom zápase. Mrco je môj veľmi dobrý kamarát a takisto veľmi dobrý sparring partner, ktorého veľmi rád využívam aj ja vo svojich prípravách na zápasy. Túto prípravu sme odbúchali v podstate takmer celú spoločne, takže nepochybujem o tom, že má naozaj skvelú formu,“ povedal Lajoš Klein o slovenskom titulovom vyzývateľovi.

Ťažký zápas, v ktorom mal na mále
Pred vstupom do UFC bol Lajoš mašinou na knokauty. Nepodarilo sa mu ho od roku 2017 doručiť len v jednom súboji na XFN 14 proti Arbimu Mezhidovovi. Lajoš dokonca podstatnú časť zápasu ležal v spodnej pozícii pod Mezhidovom, no napokon sa všetci bodoví rozhodcovia priklonili na stranu rodáka z Nových Zámkov.

Arbi Mezhidov bude veľmi ťažký súper. V mojej kariére som sa s ním stretol aj ja. Nebol to úplne najľahší zápas, takže určite má veľké kvality. Pevne verím, že ak bude Mrco dobre nastavený hlavou, tak nepochybujem o tom, že v tom zápase môže zvíťaziť a získať tak titul,“ uviedol Klein.
 
V prospech Horínka hrá domáce prostredie, ktoré ak má byť jeho výhodou, budú ho musieť diváci hnať vpred. „Určite čo bude dôležité preňho, bude to, aby ste ho prišli podporiť, takže mu tam spravte poriadny kotol a vidíme sa tam spoločne 9.3,“ Klein pozval fanúšikov do Bratislavy. Vstupenky na podujatie RFA 15 si zakúpite v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies