Kam odhadzujú Japonci smeti, keďže na uliciach nie sú smetné koše?

NETKY.SK • 24 Október 2020, 16:14 • 2 min
Kam odhadzujú Japonci smeti, keďže na uliciach nie sú smetné koše?

V Singapure i v Japonsku to s ochanou životného prostredia myslia vážne. Svedčia o tom aj nasledujúce nepísané i písané pravidlá.

slovakia

left justify in out

Singapur v žiadnom prípade nepripustí odhodenie akéhokoľvek odpadku na zem. Nesmiete odhadzovať ani nedopalky na zem, alebo dokonca ani pľuť.

 

Žiadne koše

Veľmi čistotní sú aj v Japonsku. Paradoxom je, že tu v meste ani nie sú žiadne koše. Každý človek si totiž vlastné odpadky nosí domov. Vo svete sa preslávil najmä výjav z futbalového zápasu. Fanúšikovia “modrých samurajov“, ako prezývajú japonskú reprezentáciu, totiž po zápase hneď neodišli. Upratovali totiž štadión od odpadkov.

 

 

Singapur

Ako hovorí youtube-kanál TopTrendingCZ, pozor si musíte dať rovnako aj pri činnostiach, ktorými sa zväčša odpad likviduje. „Potom si ale dajte pozor aj na celkom obyčajné veci, ako je kŕmenie holubov, jedlo vo verejnej doprave, alebo prechádzanie mimo vyznačené prechody pre chodcov,“ povedali s tým, že aj vďaka tomu je Singapur najčistejším miestom na svete. Dokonca je tu aj vysoká kvalita života. Mishka vo videu však tvrdí, že v Japonsku je ešte viac čisto ako v Singapure. Má pocit, že ulice tu až vysávajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies