Jean Rondeau a Pagagnini zahrajú na festivale Viva Musica!

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 13:06 • 2 min
Jean Rondeau a Pagagnini zahrajú na festivale Viva Musica!

BRATISLAVA - Na festivale Viva Musica! sa predstaví aj francúzsky čembalista Jean Rondeau.

slovakia

left justify in out

Vystúpi 29. júla v Dóme Sv. Martina v sprievode päťčlenného ansámblu v zložení Sophie Gent (1. husle), Louis Creac'h (2. husle), Fanny Paccoud (viola), Antoine Touche (violončelo) a Thomas de Pierrefeu (kontrabas). Spoločne uvedú čembalové koncerty Johanna Sebastiana Bacha a jeho synov.


Do programu pribudlo aj sláčikové kvarteto Pagagnini, ktoré sa predstaví 5. augusta v bratislavskom Ateliéri Babylon. "Cestujú po celom svete, sú to vyštudovaní virtuózni hráči a pritom rozosmievajú mladých aj starších. Najmä mladých ľudí takto 'nenápadne' vedú k počúvaniu klasickej hudby. To sa mi na takýchto projektoch veľmi páči," uviedla PR manažérka festivalu Barbora Drahovská na margo formácie, ktorá humorne interpretuje diela slávnych hudobných skladateľov.

 


Účasť na festivale Viva Musica! už skôr potvrdili viacerí interpreti. Violončelista Mischa Maisky predstaví 8. júla vo Veľkom evanjelickom kostole sólový recitál v sprievode svojej dcéry, klaviristky Lily Maisky. V piatok 22. júla zaspieva v Novej budove Slovenského národného divadla sopranistka Edita Gruberová v rámci exkluzívneho operného recitálu v sprievode slovenského dirigenta a klaviristu Petra Valentoviča. Akordeonista Richard Galliano zahrá 12. augusta so svojím sextetom v už spomínanom Veľkom evanjelickom kostole, kde 19. augusta vystúpi aj americké sláčikové zoskupenie Kronos Quartet.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies