Od októbra platia pôvodné obmedzenia pre svadby aj hromadné akcie

NETKY.SK • 25 September 2020, 18:28 • 2 min
Od októbra platia pôvodné obmedzenia pre svadby aj hromadné akcie

BRATISLAVA - Maximálny počet hostí na svadbe bude 30 ľudí, na hromadných podujatiach, kde sa sedí v interiéri 100 a v exteriéri 200 ľudí. Hromadné podujatia v exteriéri, kde sa nesedí, budú zakázané do momentu, dokedy sa nezastaví rast pozitívnych prípadov.

slovakia

left justify in out

Okrem toho sa plánujú prijať aj nové opatrenia v povinnostiach nosiť rúško a budú sa prehodnocovať aj postupy na hraniciach s okolitými krajinami. Informoval o tom v piatok po rokovaní Pandemickej komisie premiér Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas. Tieto opatrenia bude musieť ešte v pondelok odobriť aj Ústredný krízový štáb (ÚKŠ).

 

img

 

Premiér SR vyzýva k zodpovednosti 
"Už nebudem bojovať za väčšiu slobodu pre hromadné podujatia. V pondelok budem plne stáť za rozhodnutím ÚKŠ. S veľkou pravdepodobnosťou sa príjmu opatrenia, ktoré sa navrhovali približne pred dvomi týždňami. Treba si uvedomiť, že situácia na Slovensku sa začína podobať na Rakúsko a Maďarsko. Vyzývam všetkých, aby boli zodpovední," povedal v piatok premiér Igor Matovič.
 

Mohlo by vás zaujímať: Hlavný hygienik SR predostrel, ktoré okresy sa nachádzajú v červenej zóne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies