Chodec, ktorý kráčal včera v Košiciach mimo priechodu pre chodcov a bez akéhokoľvek reflexného prvku, zrážku s autom neprežil

NETKY.SK • 16 Február 2024, 14:55 • 2 min
Chodec, ktorý kráčal včera v Košiciach  mimo priechodu pre chodcov a bez akéhokoľvek reflexného prvku, zrážku s autom neprežil

KOŠICE - 71 ročný chodec včera zomrel pri zrážke s autom v Košiciach. Polícia zahájila vyšetrovanie, a musela uzavrieť časť cesty na nevyhnutný čas.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších zistení vodič (29), ktorý včera (15.2.) krátko po 21. hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Kia po Toryskej ulici v Košiciach, v smere od Triedy SNP na Moldavskú ulicu, pri zastávke mestskej hromadnej dopravy pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy stavu a povahe vozovky, a svojim schopnostiam, a s vozidlom narazil do chodca (71), ktorý v tom čase prechádzal cez cestu, avšak mimo vyznačeného priechodu pre chodcov a bez akéhokoľvek reflexného prvku na oblečení.

Žiaľ, zranenia, ktoré chodec pri zrážke s autom utrpel, boli natoľko vážne, že im na mieste dopravnej nehody podľahol. Vodič ani spolujazdec (32), nachádzajúci sa vo vozidle, sa pri dopravnej nehode nezranili. Vodič vozidla bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý chodec, bude zisťované pri nariadenej pitve.

Počas dokumentovania dopravnej nehody, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, bol úsek cesty na nevyhnutne potrebný čas uzavretý a dopravu v tomto úseku riadili policajti.

Po ukončení obhliadky miesta tejto tragickej udalosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
Presná príčina tejto dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, no predovšetkým miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia upozorňuje, že povinnosťou chodca je používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti, ak ide po ceste v obci i mimo nej. Pre vlastnú bezpečnosť by ich však mali za zníženej viditeľnosti chodci používať vždy, keď musia vstúpiť na vozovku, prípadne cez ňu potrebujú prejsť. Len tak ho môže vodič dobre, ale hlavne včas vidieť. Za zníženú viditeľnosť sa považuje nielen dážď či sneh, ale i tma!

Akýkoľvek účastník cestnej premávky – chodec či vodič, by mal na cestu vstupovať s rešpektom, ale i opatrnosťou. Všetci účastníci cestnej premávky sa musia na cestách správať zodpovedne, dodržiavať dopravné predpisy, zbytočne neriskovať, sledovať situáciu okolo seba, a tým si chrániť to najcennejšie, svoj život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ KE, Foto: KR PZ KE
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies