Japonské aerolínie JAL budú opäť kótovať akcie na burze

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:29 • 2 min
Japonské aerolínie JAL budú opäť kótovať akcie na burze

Japonské aerolínie JAL budú opäť kótovať akcie na burze

slovakia

left justify in out

img

Japonská letecká spoločnosť Japan Airlines (JAL), ktorá pred vyše dvomi rokmi požiadala o ochranu pred veriteľmi, bude môcť opätovne kótovať svoje akcie na burze. Oznámila to dnes tokijská akciová burza. Zároveň dodala, že akcie JAL budú kótované 19. septembra.
      JAL oznámila bankrot v januári 2010, keď jej záväzky dosiahli až 2,32 bilióna jenov (24 miliárd eur). Následne boli jej akcie stiahnuté z burzy. Za 2,5 roka spoločnosť uskutočnila rozsiahlu reštrukturalizáciu, v rámci ktorej znížila počet zamestnancov a lietadiel a zrušila málo ziskové linky. Na celý proces získala od štátneho fondu na reštrukturalizáciu firiem ETIC pomoc 350 miliárd jenov a pomohli jej aj finančné spoločnosti, ktoré jej odpustili dlhy za približne 520 miliárd jenov.
      Potom, ako spoločnosť vo štvrtok (2.8.) oznámila úspešné výsledky za 1. štvrťrok 2012/2013, vedenie JAL informovalo, že "firma urobí všetko pre to, aby 350 miliárd jenov vrátila štátu čo najskôr". Za 1. štvrťrok finančného roka 2012/2013 (apríl - jún) dosiahla JAL čistý zisk 26,9 miliardy jenov, čo znamená dvojnásobok oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies