Obchodný reťazec zavádza v súvislosti s ochranou životného prostredia online bločky

NETKY.SK • 16 November 2021, 11:48 • 2 min
Obchodný reťazec zavádza v súvislosti s ochranou životného prostredia online bločky

BRATISLAVA - Až 22 ton papiera ročne chce vo svojich 160 prevádzkach ušetriť krupinské spotrebné družstvo COOP Jednota zavedením online bločkov.

slovakia

left justify in out

Zákazníci majú už v týchto dňoch možnosť vybrať si medzi nimi alebo klasickým tlačeným pokladničným dokladom. „Online bločky predstavujú nový spôsob, ako šetriť životné prostredie. Napriek tomu, že pokladničný doklad sa zdá ako malý a neškodný kúsok papiera, je to svojím spôsobom zbytočný odpad. Som rád, že máme možnosť eliminovať množstvo odpadu vo forme pokladničných dokladov a našli sme riešenie, ako šetriť životné prostredie a umožniť zákazníkom uložiť si všetky bločky na jedno miesto,“ uviedol predseda predstavenstva COOP Jednota Krupina Jozef Vahančík. 

 

Podľa neho je hlavným cieľom motivovať zákazníkov, aby novú službu používali a touto cestou šetrili životné prostredie. „Pokladničné doklady sa totiž po čase, a častokrát aj hneď po vytlačení, stanú odpadom, ktorý je v aktuálnej situácii nielenže zbytočný, ale aj ohrozujúci,“ pripomenul. 

 

Online bločky môžu používať všetci zákazníci, ktorí sú držitelia nákupnej karty spotrebného družstva. Ľudia sa pri nákupe preukážu nákupnou kartou a pri platbe majú možnosť vybrať si medzi tlačeným pokladničným dokladom alebo online bločkom, ktorý sa automaticky zaeviduje na webovú stránku obchodu. Zákazník si ho potom môže vyhľadať v sekcii Bločky, kde stačí zadať číslo nákupnej karty.  

 

„Výhodou je nielen znižovanie tvorby odpadu a šetrenie životného prostredia, ale nová služba šetrí aj čas zákazníkov a urýchľuje celý proces vybavenia pri pokladni,“ doplnil predseda predstavenstva. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies