Japonec prekonal v behu štvornožky na 100 metrov vlastný svetový rekord

NETKY.SK • 14 November 2013, 13:53 • 2 min
Japonec prekonal v behu štvornožky na 100 metrov vlastný svetový rekord

TOKIO - Vlastný svetový rekord v behu na 100 metrov štvornožky, na rukách a nohách, prekonal dnes 30-ročný Japonec Keniči Ito.

slovakia

left justify in out

Beh zvládol za 16,87 sekundy, čím o vyše pol sekundy zlepšil svoj výkon z roku 2012, zaznamenaný v Guinnessovej knihe rekordov. Vlani mu beh trval 17,47 sekundy, informovala agentúra Associated Press.

Japonec trénuje beh štvornožky už vyše desať rokov. Pohyb primátov študoval v knihách, na videách i počas návštev zoologických záhrad a dokonca sa snaží pohybovať štvornožky aj počas každodenného života. A dúfa, že beh po štyroch sa raz stane oficiálnou atletickou disciplínou.

Prekonanie rekordu potvrdil oficiálny zástupca Guinnessovej knihy rekordov Carlos Martinez, ktorý bol svedkom behu a rekord tiež zverejnil, napísala agentúra Associated Press.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies