Ján Lunter je novým kandidátom na šéfa Banskobystrického kraja

NETKY.SK • 3 Október 2017, 13:59 • 2 min
Ján Lunter je novým kandidátom na šéfa Banskobystrického kraja

BANSKÁ BYSTRICA - Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Martin Klus (SaS, OĽaNO, NOVA, KDH, OKS) sa dnes oficiálne vzdal svojej kandidatúry v prospech svojho súpera v novembrových voľbách do vyšších územných celkov Jána Luntera.

slovakia

left justify in out

Urobil tak po oboznámení sa s výsledkami prieskumov preferencií kandidátov od agentúr AKO a Median. "Dnešným dňom sa vzdávam svojej kandidatúry v prospech Jána Luntera, pretože intoleranciu a nekompetentnosť treba z nášho kraja a aj z celého Slovenska vyhnať," vyhlásil.

 

Klus to oznámil na dnešnej tlačovej besede v Banskej Bystrici v prítomnosti nezávislého kandidáta Luntera. Zdôraznil, že ako spoločný kandidát viacerých politických subjektov svoje rozhodnutie s nimi konzultoval a má ich podporu. Ako politológ a poslanec Národnej rady SR za SaS Klus zdôvodnil, prieskumy oboch agentúr ukázali, kto je jasným favoritom vo voľbách na šéfa kraja.

 

Nezávislý prieskum u agentúr si zadali piati kandidáti Okrúhleho stola, okrem Klusa aj nezávislí Stanislav Mičev, Igor Kašper, Pavel Greksa a Viliam Baňák (Jednota - ľavicová strana Slovenska). V pondelok (2.10.) sa všetci oboznámili s jeho výsledkami.

 

Klus patril medzi tých kandidátov, ktorí od začiatku tvrdili, že ak prieskumy ukážu, že jeden zo súperov má výrazne vysoké preferencie, zachová sa zodpovedne. Vzdá sa v prospech silnejšieho, aby v jednokolovej voľbe netrieštil hlasy voličov, čo v konečnom dôsledku iba nahráva súčasnému šéfovi kraja Marianovi Kotlebovi (ĽSNS).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies