Ďalšia európska krajina skončila s ruským plynom!

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 06:00 • 2 min
Ďalšia európska krajina skončila s ruským plynom!

GRONINGEN - Holandská plynárenská firma GasTerra oznámila, že od utorka 31. mája nebude dostávať plyn od ruského Gazpromu.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod uviedla, že sa odmietla prispôsobiť požiadavke Moskvy platiť za dodávky v rubľoch. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.

 

img

 

GasTerra, ktorá nakupuje a obchoduje s plynom v prospech holandskej vlády, oznámila, že nesúhlasila s novým ruským systémom platieb za plyn a od 31. mája dodávky plynu od Gazpromu zastavia. Spoločnosť mala pôvodne dovážať plyn od ruskej spoločnosti do konca septembra, pričom za toto obdobie mal plynárenský koncern dodať firme GasTerra 2 miliardy kubických metrov (m3).

 

img

 

Holandsko však pre zastavenie dodávok zemného plynu od Gazpromu problémy mať nebude. GasTerra dodala, že 2 miliardy m3 plynu, ktoré mal do októbra dodať Gazprom, medzičasom nakúpila od iných dodávateľov.

 

Prečítajte si tiež: Eduard Heger podporuje ďalšie ruské sankcie. Odkiaľ chce zobrať plyn a ropu?imgimg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona