Izraelský vojak mal poskytnúť tajné informácie o armáde sýrskej strane

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 17:37 • 2 min
Izraelský vojak mal poskytnúť tajné informácie o armáde sýrskej strane

JERUZALEM - Izraelského vojaka obžalovali za to, že poskytol Sýrii tajné informácie o izraelskej armáde. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády.

slovakia

left justify in out

Izraelský vojak mal odovzdať "tajné informácie, ktoré môžu poškodiť bezpečnosť" Izraela do rúk zahraničného agenta. Ten ich mal následne poskytnúť sýrskym predstaviteľom.
     

Izraelská armáda vo vyhlásení spresnila, že uniknuté informácie sa týkali aktivít jej vojakov na hraniciach medzi Izraelom a Sýriou. 
     

Obžalovaný vojak slúžil v izraelskom obrnenom zbore. Previnilec bol podľa izraelských médií príslušníkom drúzskej nábožensko-etnickej menšiny.
     

V izraelskej armáde slúži veľa drúzskych Arabov. Mnohí príslušníci tejto komunity majú príbuzných na oboch stranách Golanských výšin. Izrael obsadil strategicky dôležité Golanské výšiny v roku 1967 počas šesťdňového arabsko-izraelského konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies