Ľuboš Blaha opäť perlil. Označil Daniela Lipšica za symbol korupcie!

NETKY.SK • 1 Október 2021, 13:21 • 2 min
Ľuboš Blaha opäť perlil. Označil Daniela Lipšica za symbol korupcie!

BRATISLAVA - Ľuboš Blaha počas diskusie k správe o činnosti špeciálnej prokuratúry za rok 2020 skonštatoval, že Lipšic nie je nestranný ani bezúhonný, nikdy nebol a nie je prokurátorom, pretože ostal politikom. Pripomenul tiež, že bol v minulosti odsúdený za zabitie človeka. Vyčítal koalícii, že ho zvolila do funkcie, hoci nemal s prácou prokurátora skúsenosti. Rozvíril debatu viacerých politkov!

slovakia

left justify in out

Ľuboš Blaha označil špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica za symbol korupcie vlády Igora Matoviča.

 

img

 

Prečítajte si: OĽANO: Chováme sa k sebe ako úplní idioti!

 

Politická vendeta

Blaha hovoril o politickej vendete. Tvrdí, že Lipšicovou jedinou úlohou je pozatváranie súčasnej opozície. Vyhlásil, že mafiu na Slovensku porazíme až vtedy, keď Lipšic "skončí v base"Dodal, že všetko v živote dosiahol podvodom, napríklad bezpečnostnú previerku či justičné skúšky. Hovoril aj o jeho prepojeniach na médiá.

 

img

 

Chcú vygumovať Maroša Žilinku?

Koalícii okrem iného vyčítal, že chce "vygumovať" generálneho prokurátora Maroša Žilinku len preto, lebo sa jej nepáčia dve jeho rozhodnutia v súvislosti s využitím paragrafu 363 Trestného poriadku. Vzniesol námietky voči plánovaným zmenám v kompetenciách generálnej a špeciálnej prokuratúry.

 

Prejav ako reflux

Andrej Stančík z hnutia OĽaNO označil Blahov prejav za reflux a pripomenul viaceré kauzy bývalých vlád.

 

img

 

Romana Tabák hovorila o Blahovi ako o besnom pseudoposlancovi, ktorého politika je založená len na urážaní.

 

img

 

Predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský po viacerých podobných faktických poznámkach na Blahovo vystúpenie kolegom pripomenul, že diskutujú o správe o činnosti špeciálnej prokuratúry. Vyzval ich, aby sa vyjadrovali k veci.

 

Prečítajte si: Igor Matovič: Lepšia diskusia s mafiánom Ficom ako s Matovičom

 

img

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico taktiež kritizoval Lipšica na tlačovej besede Smeru-SD. Podľa neho by na upokojenie situácie na Slovensku mal Lipšic odísť z funkcie. Podľa Fica nespĺňa elementárne kritériá na túto pozíciu a so svojimi prokurátormi robí špinavú prácu pre expremiéra Matoviča.

 

img

 

"Je výsmechom na stoličke šéfa špeciálnej prokuratúry."  Vyjadril nespokojnosť s jeho pôsobením vo funkcii.

 

 

Fico zareagoval aj na prepustenie štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry a bývalého dočasne povereného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholza z väzby. Tvrdí, že voči nim existujú riadne a legálne získané dôkazy, že si vymýšľali obvinenia. "Potvrdilo sa, že títo vyšetrovatelia páchali trestné činy."

 

Spýtal sa, ako sa majú cítiť iní, napríklad bývalý policajný prezident Tibor Gašpar či bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Podľa Fica sú vo väzbe iba na základe výpovedí udavačov a bez priamych dôkazov.

 

 

Peter Pellegrini dodal, že rozhodnutia súdov treba rešpektovať. Hoci po prečítaní si uznesenia o vznesení obvinenia voči vyšetrovateľom si myslel, že rozhodnutie súdu bude iné. Poukázal na to, že Krajský súd v Bratislave v piatok rozhodol len o väzbe a vyšetrovatelia ostávajú obvinení. Počkať preto podľa neho treba na závery vyšetrovania a finálne rozhodnutie.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies