Izrael v Gaze zničil radarový systém Hamasu, tvrdí letectvo

NETKY.SK • 11 Október 2023, 10:45 • 2 min
Izrael v Gaze zničil radarový systém Hamasu, tvrdí letectvo

TEL AVIV - Izraelské letectvo v stredu uviedlo, že počas útokov na pásmo Gazy zničilo radarový systém využívaný palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré túto pobrežnú enklávu ovláda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Izraelské stíhačky podľa letectva zničili vyspelý radarový systém vyvinutý Hamasom, ktorý bol využívaný na detegovanie lietadiel nad pásmom Gazy, uviedli Izraelské obranné sily (IDF) na sociálnej sieti X (predtým Twitter).

Palestínske militantné hnutie podľa IDF v priebehu uplynulých rokov vybudovalo sieť vysokokvalitných kamier ukrytých v nádržiach na vodu na strechách budov v celom pásme Gazy.

Táto sieť mala byť podľa vyjadrení izraelskej armády zničená v priebehu niekoľkých minút počas utorkových útokov na rôzne ciele v pásme Gazy. Hamas tak prišiel o schopnosť "vytvárať si komplexný obraz neba" nad Gazou, cituje DPA.

Palestínske militantné hnutie Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy, spustilo prekvapivý útok na Izrael v sobotu ráno. Počet obetí pritom v Izraeli už vzrástol na vyše 1200, oznámil v stredu ráno hovorca Izraelských obranných síl (IDF) Jonathan Conricus s tým, že väčšinu z nich tvoria civilisti. Zranenia utrpelo najmenej 3000 ľudí. Palestínske úrady hlásili po odvetných útokoch Izraela v Gaze 950 mŕtvych a vyše 5000 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / DPA Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies