Spojené štáty odmietli vykonať audit zostávajúcich zlatých rezerv Ruska vo Washingtone

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 09:43 • 2 min
Spojené štáty odmietli vykonať audit zostávajúcich zlatých rezerv Ruska vo Washingtone

WASHINGTON – Spojené štáty odmietli povoliť delegáciám centrálnej banky Ruskej federácie, aby vykonali audit zlatých rezerv, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Za posledné obdobie začalo Rusko privážať svoje zlaté rezervy naspäť do vlasti. V súčasnosti je to už 90% a zvyšok sa nachádza už len v USA. Tie ale tvrdia, že žiadne zlato, ktoré Rusko údajne vlastní, sa v krajine nenachádza. Ale kam sa potom podelo? A prečo Spojené štáty nevedia poskytnúť žiadnu dokumentáciu? 

 

Naskytá sa tu teória, že čo by sa bolo stalo, keby Rusko požiadalo o kontrolu napríklad amerického zlata. Biely dom by už dávno vyvolal škandál, vyhrážal sa Ruskej federácii sankciami a tak ďalej. Tak prečo by malo Rusko mlčať?

 

Príkladom by mohla byť aj Veľká Británia, ktorá tiež nedávno odmietla vydať zlaté rezervy Venezuely, a Austrálii nepovolili skontrolovať vlastné zlaté rezervy.

 

Čo sa ale stane s ruským zlatom? Kremeľ s najväčšou pravdepodobnosťou dosiahne jeho stiahnutie, no USA im to komplikuje tým, že to jednoducho zamieta.

 

Mnohí odborníci sa domnievajú, že Rusko sa pripravuje na vojnu, pretože hromadí zlato vo svojej domovine. Kremeľ však dal jasne najavo, že ho zhromažďuje z toho dôvodu, aby jeho cena neklesla. Pokiaľ by to Rusi nechali len tak, zanedlho by už o všetko zlato prišli.

 

Viacero krajín takisto začalo s týmto procesom zhromažďovania. Turecko podobne ako Rusi už takmer všetko svoje zlato nahromadilo u seba v krajine.

 

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies