Islamisti zajali štyroch sýrskych letcov z havarovaného vrtuľníka

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 06:55 • 2 min
Islamisti zajali štyroch sýrskych letcov z havarovaného vrtuľníka

BEJRÚT - Islamistickí povstalci zajali najmenej štyroch príslušníkov sýrskeho vojenského letectva, ktorých vrtuľník sa zrútil na severozápade krajiny. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Helikoptéra, údajne využívaná na zhadzovanie barelových bômb na oblasti ovládané opozičnými silami, sa kvôli technickým problémom pokúsila o núdzové pristátie asi desať kilometrov od mesta Maarrat an-Numán v provincii Idlíb.

 

Po tvrdom pristátí sa poškodeného stroja zmocnili vzbúrenci z Frontu an-Nusra a ďalších spriaznených islamistických skupín. Zajali kapitána helikoptéry a najmenej troch členov posádky. Štvrtého zastrelili a osud piateho zostáva nejasný.

 

Pád vrtuľníka v dôsledku technickej poruchy potvrdili aj sýrske štátne médiá s tým, že úrady pátrajú po členoch posádky. Kedy presne došlo k pádu vrtuľníka, nie je známe. Na internete sa objavili fotografie a videozáznam, na ktorom údajne vidno havarovaný vrtuľník i niektorých zo zajatých letcov. Podľa agentúry AP ide zrejme o autentické materiály.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies