Išiel na huby, našiel vojnové granáty

NETKY.SK • 8 August 2014, 08:13 • 2 min
Išiel na huby, našiel vojnové granáty

TRENČÍN – Hubár z Trenčína v lesoparku Brezina narazil aj na kúsky, ktoré zbierať nechcel.

slovakia

left justify in out

Boli to dva útočné granáty vzor 34 a vzor 21 československej výroby, ktoré pochádzali z obdobia II. svetovej vojny. Nečakaný nález sa 55-ročnému hubárovi podaril vo štvrtok pred obedom.

 

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, polícii oznámil, že našiel dva predmety, ktoré vyzerajú ako munícia z vojny. Do lesoparku poslali aj pyrotechnika Policajného pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva PZ Trenčín, ktorý pri prehliadke zistil, o akú muníciu ide. Pyrotechnik oba granáty zaistil - boli ostré a schopné výbuchu.

 

Pomocou detektora kovov prehľadal okolie nálezu, ale ďalšiu muníciu už nenašiel. Pod prísnymi bezpečnostnými opatreniami nájdené granáty previezol do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom. Odtiaľ ich odvezú na miesto, kde ich pyrotechnici zničia výbuchom.

 

Polícia varuje, že ešte aj takmer 70 rokov od skončenia II. svetovej vojny sa dá nájsť rôzna munícia z tohto obdobia a často je schopná zraniť, či v horšom prípade usmrtiť človeka. „Polícia upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu a nemanipulovali s ňou, keďže môže vybuchnúť,“ uviedla Antalová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies