V iránskom parlamente spálili americkú vlajku

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 08:07 • 2 min
V iránskom parlamente spálili americkú vlajku

TEHERÁN - V Teheráne, ešte predtým ako predniesol Trump reč vyhlásili, že sú pripravené na akékoľvek rozhodnutie Washingtonu, ktoré nemá žiaden vplyv na život v krajine. Všetky záväzky, ako zdôraznili v Iráne, štát dodržiava. Vyhlásenie prezidenta Spojených štátov tu nazývajú neoprávneným porušením medzinárodnej dohody.

slovakia

left justify in out

Od 8. mája v krajine prestali pracovať mnohé zahraničné bankové karty. Okrem toho, už nie je možné vykonávať peňažné prevody prostredníctvom systému Western Union. V plnom rozsahu sa Spojené štáty vyhrážajú obnoviť sankcie za 180 dní, teda začiatkom novembra. V Teheráne vyhlásili: "Washington ešte oľutuje toto rozhodnutie".

     

"Spojené štáty nechcú rokovať. Oni chcú vlastniť celý svet a všetkých riadiť. Oni chcú vojnu," sú presvedčené Íránci. Ako na znak protestu, poslanci spálili americkú vlajku priamo na zasadnutí iránskeho parlamentu. 

    

"Americkému ľudu bohužiaľ vládne arogantný amatér v politických záležitostiach. Nie je to hanebné pre krajinu, ktorá predstiera svetovú nadvládu?," poznamenal Alí Larijani, predseda iránskeho parlamentu.

     

Na internetovej stránke Ministerstva zahraničných vecí Iránu je zverejnené oficiálne vyhlásenie: "Okrem straty dôvery voči USA na medzinárodnej scéne, odstúpenie Washingtonu od dohody vyvoláva otázky o základoch medzinárodných vzťahov v modernom svete. Systém medzinárodného práva sa ocitol vo vážnom nebezpečenstve".

     

Donald Trump po odstúpení od dohody vyhlásil, že má v úmysle presvedčiť Irán, aby uzavrel novú dohodu, ktorá podľa názoru amerického prezidenta, bude oveľa lepšia ako predchádzajúca. O tom, že to nie je možné, už vyhlásili v Teheráne. Tu poznamenali: Žiadne z podmienok uzavretej zmluvy nie sú predmetom diskusie, aj keď to by veľmi chcel americký prezident.

    

Minister zahraničných vecí Mohammad Javad Zarif začína veľkú sériu rokovaní s medzinárodnými partnermi, tour-route Peking - Moskva - Brusel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies