Irán vypustil balistickú strelu, malo ísť o skúšku

NETKY.SK • 26 Júl 2019, 10:53 • 2 min
Irán vypustil balistickú strelu, malo ísť o skúšku

TEHERÁN - Počas štvrtkových večerných hodín prišiel denník NY Times so správou, že Irán vykonal úspešnú skúšku balistickej rakety stredného doletu. Odvoláva sa na anonym z radov armády USA.

slovakia

left justify in out

Celý let iránskej rakety typu Šabáb-3 prebehol nad územím Iránu. Odpálená bola z južného pobrežia krajiny a dopadla východne od hlavného mesta Teherán, ležiacom na severe. Prekonala vzdialenosť 110 km. 

 

Raketa podľa citovaného zdroja neohrozila žiadne vojenské základne západných krajín. Skúška však bola vykonaná v období zvýšeného napätia vo vzťahoch medzi Iránom a Západom. Medzinárodná dohoda o iránskom jadrovom programe Iránu odpaľovanie konvenčných rakiet nezakazuje. Práve tento bod USA tvrdo kritizujú a požadujú, aby Irán pozastavil všetky aktivity v oblasti vývoja rakiet. Vláda v Teheráne je však iného názoru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Iran #Ballistic #MRBM #Shahab3 #Missile #MissileCity #Underground #Persian_military #PersianGulf موشك #بالستيك #شهاب٣ 🔺 SHAHAB3 missile just after launch from underground Silo. -------------------------- 🔺 . .................... -از همراهان و سروران پارسي زبان دعوت مي شود صفحات بسيار مفيد و جالب زير را نيز دنبال كرده و به اتحاد ما بپيوندند @plus.gun @military_gun @iran_airforce @sardar_sa313 @top_submarine @fighters_history @military_Persian @ghahraman.bazyar @military_weapon_iran @military_world_friends

Príspevok, ktorý zdieľa Military Terminology Kd (@militaryterminologykd),

 

Strela Šabáb je vyvinutá na základe severokórejskej rakety Nodong a existuje v niekoľkých verziách. Nešlo ani o testovanie novej zbrane, keďže Teherán ju má vo svojom arzenáli už zhruba 20 rokov. Západní experti upozorňujú na to, že na ňu môže byť potenciálne upevnená aj jadrová hlavica.

 

img

 

Washington a Teherán vedú spor týkajúci sa porušovania dohody o iránskom jadrovom programe. Irán v júni zostrelil nad Hormuzským prielivom americký prieskumný dron. Americká armáda zase tvrdí, že minulý týždeň zostrelila dva iránske drony.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies