Irán varuje OSN: Útok v Sýrii by ohrozil celý región

NETKY.SK • 27 August 2013, 11:54 • 2 min
Irán varuje OSN: Útok v Sýrii by ohrozil celý región

TEHERÁN - Irán varoval OSN pred "vážnymi následkami", ktoré by mal prípadný vojenský zásah v Sýrii pre celý región. Informoval o tom v utorok hovorca iránskeho ministerstva zahraničia Abbás Arakčí.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak po pondelňajšom rokovaní ministra zahraničia Mohammeda Džaváda Zarífa so šéfom politických záležitostí OSN Jeffreym Feltmanom, ktorý je v Teheráne na rokovaniach aj o Sýrii. "Použitie vojenských prostriedkov (proti Sýrii) bude mať vážne dôsledky nielen na Sýriu, ale aj na celý región," povedal hovorca. Irán, hlavný regionálny spojenec sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada, už varoval pred útokom na Sýriu minulý týždeň po údajnom použití chemických zbraní neďaleko Damasku. Vojská režimu a povstalci sa vzájomne obviňujú z vykonania chemického útoku, pri ktorom zahynuli stovky ľudí. Arakčí vyzval Západ, aby použil "múdrosť" pri rozhodovaní o Sýrii najmä preto, že neexistuje súhlas Bezpečnostnej rady OSN na vojenský zásah. Arakčí to povedal po vyhlásení šéfa americkej diplomacie Johna Kerryho, že použitie chemických zbraní bolo nevyvrátiteľné a že Obamova administratíva vezme Damask na zodpovednosť. Kerry tiež povedal, že USA sa po konzultácii so spojencami "približujú" k rozhodnutiu uskutočniť vojenský zásah proti Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies