Španiel Nadal je opäť mimo hru: Zdravotné problémy odďaľujú jeho návrat na tenisové kurty

NETKY.SK • 5 Apríl 2024, 08:25 • 2 min
Španiel Nadal je opäť mimo hru: Zdravotné problémy odďaľujú jeho návrat na tenisové kurty

MONTE CARLO - Španielsky tenista Rafael Nadal sa vo štvrtok (4. 4.) odhlásil z turnaja Masters v Monte Carle. Návrat 22-násobného grandslamového šampióna na okruh ATP sa tak odkladá.

slovakia

left justify in out

„Žiaľ, musím vám oznámiť, že v Monte Carle hrať nebudem. Moje telo mi to jednoducho nedovolí. Ani si neviete predstaviť, aké je to pre mňa náročné, že nemôžem hrať. Jediné, čo môžem urobiť, je akceptovať túto situáciu a pokúsiť sa hľadieť do budúcnosti,“ uviedol 37-ročný Nadal podľa agentúry AFP.

Rekordný 11-násobný víťaz turnaja v Monte Carle vynechal pre zranenie bedrového kĺbu celú sezónu 2023. V tomto ročníku sa predstavil na turnaji Brisbane International, na ktorom sa mu zdravotné komplikácie obnovili.         

V marci odohral exhibičný zápas s Carlosom Alcarazom pod záštitou platformy Netflix v Las Vegas, v ktorom na svojho krajana nestačil 6:3, 4:6 a 12:14. Následne sa odhlásil z turnaja Indian Wells Masters. Nadal odohral od US Open 2022 iba dvanásť oficiálnych stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Skysport / TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies