VIDEO: Španielsky minister Garzón propaguje rastlinnú stravu, premiér Sánchez ho doslova vysmial

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 21:42 • 2 min
VIDEO: Španielsky minister Garzón propaguje rastlinnú stravu, premiér Sánchez ho doslova vysmial

MADRID - Vzťahy v španielskej vládnej koalícii narúša spor o spotrebu mäsa. Členovia vládneho kabinetu socialistického premiéra Pedra Sáncheza sa nevedia zhodnúť.

slovakia

left justify in out

Hlavným problémom je či má štát ľudí motivovať, aby konzumovali menej mäsa a ďalších produktov obsahujúcich živočíšne proteíny.

 

img

 

Podľa niektorých predstaviteľov by vláda mala verejnosti vysielať signály o pozitívnych dopadoch rastlinnej stravy na zdravie a životné prostredie. Do diskusie sa zapojil aj premiér, ktorý z Litvy, kde sa nachádza na štátnej návšteve, oznámil, že kvalitný steak je preňho neprekonateľná ponuka.

Minister pre spotrebiteľské záležitosti a líder menšej krajne ľavicovej strany Alberto Garzón zverejnil v stredu video, v ktorom vyzval ľudí aby zvážili obmedzenie spotreby mäsa. "Robím si starosti o zdravie našich občanov a zdravie našej planéty," povedal.

 


Minister pôdohospodárstva Luis Planas označil kampaň za "nešťastnú" a "neférovú" voči odvetviu španielskej ekonomiky, ktorá iba na exporte vytvára hodnotu zhruba desať miliárd eur.

Platforma zastupujúca šesť najväčších združení v španielskom mäsospracujúcom priemysle zverejnila otvorený list, v ktorom označila kampaň za "hanlivú".

 

img

 

Garzón podľa nich selektívne narába so štatistickými údajmi, aby znevážil odvetvie, ktoré v Španielsku zamestnáva 2,5 milióna ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies