Stabilnejšia kariéra a pevnejšie vzťahy: Život tridsiatnikov a jeho benefity

NETKY.SK • 7 November 2023, 12:00 • 2 min
Stabilnejšia kariéra a pevnejšie vzťahy: Život tridsiatnikov a jeho benefity

Dosiahnuť tridsať rokov je vnútorný posun: po rokoch potláčania pochybností a neistoty sa zrazu cítite viac uzemnení. Ste dostatočne skúsení na to, aby ste sa vyhli chybám, ktoré ste urobili, keď ste boli mladší, ale nie natoľko, aby ste boli unavení... Prečítajte si benefity dozrievania ľudí cez tridsať rokov.

slovakia

left justify in out

Stabilný príjem a úspory

Už nie ste čerstvý absolvent s pár centami v banke. Časy, keď ste žili zo svojho základného platu, sú preč! Teraz, keď máte 30 rokov a posúvate sa vo svojej kariére, máte viac disponibilného príjmu, aby ste mohli skutočne začať plánovať svoju budúcnosť. 

S väčšou rezervou peňazí si teraz môžete dovoliť pohodlnejší životný štýl. Už sa nemusíte toľko uskromniť ako predtým a nebijete sa za to, že utratíte viac za Starbucks, keď si chcete dopriať.

Viac investujete do svojho zdravia a pohody 

Keď dosiahnete 30 rokov, začnete dávať starostlivosť o seba na prvé miesto v zozname priorít. Uvedomujete si, že je dôležité prevziať väčšiu zodpovednosť za svoj všeobecný blahobyt pravidelným cvičením a venovaním pozornosti tomu, čo jete, najmä ak viete, že to môže mať vplyv na vaše poistné. Časy, keď ste si mysleli, že ste neporaziteľní, sú preč. 
 

 

Ľudia vás berú vážnejšie

Pamätáte si, aké to bolo frustrujúce, keď vás nikto nebral vážne, keď ste boli mladší? No v 30-ke sa to zmení. 

Keď budete chvíľu na pracovisku, ľudia vás prestanú vnímať ako „len dieťa“, ktoré nevie nič o „skutočnom svete“. Teraz záleží na vašich názoroch a za vašimi slovami je väčšia váha. Jednou z výhod toho, že máte 30 a viac rokov, je rešpekt, ktorý získate od ostatných. 

Obklopenosť ľuďmi, na ktorých skutočne záleží 

Vo veku 30 rokov ste už odstránili toxické vzťahy a priateľstvá. Zistíte, že váš spoločenský kruh je efektívnejší a nemusíte byť na každej párty alebo narodeninovej oslave. Tí, ktorým na vás skutočne záleží, sa budú držať a určite je tu menej drámy, s ktorou sa budete musieť vysporiadať. 

Zoznamovanie sa stáva vážnejším

Ako starneme, ľudia začínajú hľadať 'The One' - čo znamená, že je v podstate menej pravdepodobné, že vás toľko ľudí "ghostne" alebo sa nevedomky stanete niečím 'priateľom s výhodami'.

Kariérny vrchol 

Zatiaľ čo pre dvadsiatnikov sú tieto roky sú vo všeobecnosti charakterizované dokončením vzdelania, nezamestnanosťou alebo začiatkami kariéry, či neustálym šplhaním, aby ste sa posunuli v rebríčku vyššie, dekáda, ktorá nasleduje, je viac o užívaní si kariérneho úspechu a finančného úspechu.

Vek od 30 do 39 rokov môže byť obdobím vrcholov kariéry.

 

Viete, čo chcete, a neuspokojíte sa s ničím iným

Môže to znieť príliš náročne na to, aby to vyústilo do zdravého vzťahu, ale v skutočnosti je kľúčom k spoločnému šťastiu vedieť, čo chcete (a čo nie ste ochotní akceptovať) od partnera. Keď sme mladší, máme tendenciu robiť kompromisy v našich vlastných hodnotách kvôli partnerovi alebo sa presviedčame, že dokážeme zmeniť toho druhého. Všetko to zmizne, keď starnete a uvedomíte si, že vzťah je partnerstvo, nie vojna, ktorú treba vyhrať.

Prestane vás zaujímať, čo o vás hovoria ostatní

Keď sme mladí, veľa sa obávame toho, čo povedia iní na naše rozhodnutia alebo činy. Bojíme sa, že budeme súdení, a to bráni nášmu celkovému rastu. Keď však prekročíte tridsiatku, zistíte, že nezáleží na tom, čo o nás hovoria ostatní.

Máme tendenciu byť bezstarostnejší a sebavedomejší pri výbere. Pochopíte, že myšlienka dokonalosti je relatívna a že reakcie a reakcie ľudí sa len zriedka týkajú vás a takmer vždy závisia od toho, čo sa deje v ich vlastných životoch.

Menej súdite, menej kritizujete, menej sa hádate a menej stresujete

Pretože ste sa naučili, že niektoré veci jednoducho nestoja za vašu energiu.

Zdroje:

https://www.income.com.sg/blog/love-your-30s

https://www.standard.co.uk/lifestyle/london-life/30-reasons-why-you-should-look-forward-to-turning-30-a3360121.html

https://www.huffpost.com/entry/thirtysomethings_n_6219808

https://www.lifegram.org/why-your-30s-are-the-best-time-of-life/

https://www.redbookmag.com/life/charity/a21319/10-reasons-why-life-is-better-in-your-30s/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: Shutterstock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies