Irán potvrdil útok na konvoj prezidenta Ahmadínežáda

NETKY.SK • 5 August 2010, 06:48 • 2 min
Irán potvrdil útok na konvoj prezidenta Ahmadínežáda

Irán potvrdil útok na konvoj prezidenta Ahmadínežáda

slovakia

left justify in out

img

Zdroj z iránskej prezidentskej kancelárie potvrdil správy o útoku na konvoj Mahmúda Ahmadínežáda, ktorý však vyviazol bez zranení.
      Podľa rôznych zdrojov vybuchla v blízkosti kolóny prezidentských vozidiel podomácky vyrobená nálož alebo granát, pričom utrpelo zranenia niekoľko ľudí. Priamo na mieste činu zadržali jedného podozrivého. O útoku informovali aj viaceré arabské médiá.
      K výbuchu došlo v momente, keď sa kolóna prezidentských vozidiel presúvala z letiska v západoiránskom meste Hamedán na miestny štadión, kde mal Ahmadínežád vystúpiť s prejavom.
      Prezidentovo auto bolo asi 100 metrov od miesta explózie. Nálož zasiahla mikrobus, v ktorom sa viezli novinári sprevádzajúci hlavu štátu.  
      Plánovaný príhovor napokon predsa len odznel a v priamom prenose ho odvysielala iránska štátna televízia. Ahmadínežád sa počas prejavu o útoku nezmienil.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies